Autoglas
ODRŽAN SMART TIMES

Tri tisuće “Smartaša”okupiralo Kataloniju
Objavljeno 27. lipnja, 2017.
Lokalna inicijativa austrijskog Smart kluba razvila se u prvorazredni međunarodni događaj

Pod sloganom "Electrify Your Life", gotovo tri tisuće Smartovih fanova iz 32 zemlje svijeta okupilo se u katalonskom turističkom gradu Salou na tradicionalnoj manifestaciji Smart Times.

Na ovom jedinstvenom događaju bila je i novinarska ekipa iz Hrvatske, koja je u Smartu Fortwo s gore potpisanim Matom Pavličevićem za upravljačem odvozila ukupno 3800 kilometara do Saloua i natrag. Ono što je izvorno započelo kao lokalna inicijativa austrijskog Smart kluba, razvilo se u međunarodni događaj koji se odvija već 17. godina zaredom. Od prvog okupljanja 2001., Smartovi entuzijasti provozili su se cijelom Europom. Spomenimo samo talijanski Riccione, Antwerpen, Luzern, Lisabon, Budimpeštu i Hamburg. Generalna direktorica Smarta Annette Winkler otvorila je događaj svjetskom premijerom novog modela, Smarta Fortwo Brabus Electric Drive.

Uz prigodni program održano je i tradicionalno predstavljanje zemalja iz kojih dolaze sudionici, a Hrvatsku je predstavio Danijel Novak iz Bjelovara, koji se sa svojom boljom polovicom Sabinom redoviti posjetitelj Smart Timesa, ali i druženja Smart klubova iz regije.

Vozači, ljubitelji i zaljubljenici u Smart imali su priliku uživati u suncu, moru, glazbi i hrani, a bio je pripremljen i bogat program iz kojeg možemo izdvojiti besplatni brzi servis za njihove automobile, natjecanja u gradnji dvoraca u pijesku, odbojci na pijesku, izbor najluđeg Smarta i još dosta toga. Također, priređene su testne vožnje modela Brabus i s električnim pogonom.

Naglasak je stavljen na činjenicu kako je Smart jedini svjetski automobilski brend koji na svim svojim modelima nudi mogućnost konvencionalnog ili električnog pogona. Vrhunac događaja bila je tradicionalna parada u kojoj su 532 automobila u konvoju krstarila kroz Salou i cestama uz Costa doradu (Zlatnu obalu) kroz turističke centre i pitoreskna ribarska naselja. Druge večeri program je uključio i nastup australskog elektroničkog glazbenog dua Nervo. Australske blizanke Miriam i Olivia Nervo atmosferu su podignule do usijanja, a zabava na plaži potrajala je do poslije ponoći.

Obznanjeno je i gdje će se sljedeće godine održati Smart Times. Kako se i predviđalo, Smart zajednica pozvana je da 20. rođendan ovog kultnog brenda proslavi tamo gdje se Smart i proizvodi, u tvornici Hambach u Francuskoj.

Mato PAVLIČEVIĆ
Brojke Smart Times 2017.

2869 - Sudionika

32 - Zastupljeno država

532 - Broj vozila u paradi

1004 - Ukupan broj pristiglih vozila

Što je sve stalo u prtljažnik

l Dva kofera

l Jedna king size putna torba 

l Manja putna torba s tenisicama 

l Dva ruksaka

l Dva laptopa

l Torba s fotoaparatom

l Torbica s kamerom i opremom

l Stativ

l Dvije termotorbe