Učionica
TRADICIONALNI, 26. SKUP OTO 2017. NA FERIT-U OSIJEK

Stručnjaci izlagali i raspravljali o organizaciji i tehnologiji održavanja
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) 26. svibnja 2017. održan je 26. Međunarodni znanstveno-stručni skup ''Organizacija i tehnologije održavanja'' ili, skraćeno, OTO 2017.

Riječ je o povratku skupa na znanstvenu instituciju prestankom aktivnosti Društva održavatelja Osijek koje ga je vodilo proteklih desetljeća. Na skupu je prezentirano 28 znanstvenih i stručnih radova koji su prošli dvostruku recenziju međunarodnog recenzentskog odbora. Od 72 sudionika tijekom tri sekcije i ukupno šest sati programa aktivno je bilo 46 sudionika. Ukupno šesnaest različitih institucija iskazalo je svoj interes za problematiku održavanja. Prezentirani radovi publicirani su u Zborniku radova. Dodatne informacije o skupu, kao i zbornik radova, dostupni su na stranici: http://OTO2017.ferit.hr .

Znanstveno-stručni skupovi OTO predstavljaju priliku za neposrednu razmjenu iskustava stručnjaka iz svih područja održavanja s ciljem istraživanja i analize primjene novih metoda i postupaka. Skup nastoji podići razinu znanja o održavanju uzimajući u obzir kontinuirani napredak tehnike i tehnologije u svim sferama gospodarstva, infrastrukture i javnih službi. Međunarodni znanstveni odbor čine istaknuti znanstvenici iz šest zemalja od kojih i dva domaća akademika, prof. dr. sc. Božo Udovičić i prof. emer. dr. sc. Zijad Haznadar.

(Hrvoje Glavaš)

Možda ste propustili...