Učionica
U SVEUČILIŠNOM KAMPUSU POČELA REALIZACIJA KAPITALNOG PROJEKTA

Položen kamen temeljac za novu zgradu studentskog paviljona
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

U sklopu proslave Dana Sveučilišta (Dies Academicus) Josipa Jurja Strossmnayera u Osijeku, 31. svibnja 2017. godine svečano je obilježen početak radova na zgradi, infrastrukture i okoliša novog studentskog paviljona u sveučilišnom kampusu u Osijeku.

Cjelokupan projekt financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj prijavom na EU natječaj Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja u visokom obrazovanju radi poboljšanja pristupa visokom obrazovanju te završetak studija za studente u nepovoljnom položaju, a završetak radova očekuje se za 16 mjeseci, u jesen 2018. godine. U nazočnosti brojnih visokih uzvanika te studenata Sveučilišta u Osijeku, kamen temeljac, uz rektora Sveučilišta prof. dr. sc. Željka Turkalja, položili su tadašnji ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavo Barišić i Stjepan Čurčić, te predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta.

U ime Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku dana 28. travnja 2017. godine rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Željko Turkalj, u nazočnosti prorektora za strategiju razvoja i prostorno planiranje prof. dr. sc. Damir Markulaka i projektnog tima Sveučilišta, potpisao je Ugovor o izvođenju radova u vrijednosti od 117.128.085,08 kuna sa zajednicom ponuditelja, tvrtkom Gradnja d.o.o. Osijek, tvrtkom ING-GRAD d.o.o. Zagreb i tvrtkom Vodovod – Montaža d.o.o. Osijek. Osim s izvođačima radova, ranije su sklopljeni ugovori i sa stručnim nadzorom nad izvođenjem radova, tvrtkom INSTITUT IGH, d.d. iz Osijeka, projektantskim nadzorom NFO d.o.o. iz Zagreba, voditeljem projekta Darijom Bilonićem iz tvrtke Zavod za urbanizam i izgradnju d.d. Osijek.

(Damir Markulak, Sanja Scitovski)

Smještaj za dodatnih 796 studenata

Nova zgrada studentskog paviljona omogućiti će smještaj za dodatnih 796 studenata, što je od iznimnog značaja za Sveučilište u Osijeku, jer će po završetku projekta biti osiguran smještaj za ukupno 8,6 % studenata u Osijeku. Projektom će se izgraditi energetski učinkovita zgrada, što će pridonijeti niskim troškovima održavanja. Bit će sagrađena topla veza između postojeće i nove zgrade studentskog doma, uredit će se okoliš oko zgrade i Studentski trg te biti sagrađeno sjeverno parkiralište površine oko 4000 četvornih metara koje će servisirati potrebe zgrade.

Možda ste propustili...