Učionica
OD 8. DO 10. SVIBNJA ODRŽAN TREĆI EUROPSKI EFOS TJEDAN 2017.

Nizom aktivnosti i bogatim programom proslavljen Dan Europe
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

Europski EFOS tjedan projekt je čiji je cilj povećanje svijesti o važnosti razumijevanja načina na koji funkcionira Europska unija te prezentiranje mogućnosti koje ta međunarodna zajednica pruža građanima RH, posebice mladima.

Krajem 2016. projekt preuzima novoosnovana udruga na Ekonomskom fakultetu, Erudio, čiji je puni naziv Udruga studenata – EU informacije, mogućnosti i održivost, a koja je nastala na inicijativu studenata i uz mentorstvo doc. dr. sc. Anite Freimann .

Od 8. do 10. svibnja 2017. održan je treći po redu Europski EFOS tjedan 2017. Ovogodišnja manifestacija vodila se sloganom "Uhvati informacije! Iskoristi mogućnosti! Djeluj održivo!" Prvoga dana manifestacije zanimljivo i korisno predavanje održao je Davor Škrlec, zastupnik u Europskom parlamentu, na temu kružne ekonomije. Pred punom Aulom glagoljice organizirana je i promocija zelene slikovnice "Anđeo slomljenih krila" autorice Antoanete Klobučar. Predavanje je održala i EMSA na temu "Kretanje>zdravlje", nakon kojega je slijedio talk show "Veslajmo zajedno" s poznatim osječkim veslačem Davidom Šainom. Doc. dr. sc Anita Freimann pričala je, pak, o ekonomiji sreće, nakon čega je i prikazan film o istoj temi. Nizom aktivnosti i bogatim programom proslavljen je Dan Europe 9. svibnja s posebnim ciljem približavanja europskih zbivanja i stvarnosti mladima (posebice studentima Sveučilišta u Osijeku). Drugi dan manifestacije održane su radionice s djecom, proslava rođendana EU-a i kviz o EU-u. Na posljednjem, trećem danu manifestacije gostovao je predstavnik Europske komisije u RH, Branko Baričević, koji je odgovarao na postavljena pitanja studenata. Europski dom Vukovar održao je panel-raspravu "Održivost traži akciju", a EU tjedan zaključen je predavanjem o NK Osijek i njegovim navijačima.

(Iva Kreninger)

Djelovanje i ciljevi udruge Erudio

Udruga je nastala na inicijativu studenata i uz mentorstvo doc. dr. sc. Anite Freimann. Djelovanje udruge usmjereno je na širenje informacija o EU i mogućnostima koje se nude članstvom u EU, uz razmišljanje u smjeru održivog razvoja. Kroz provođenje radionica, kvizova, panela, okruglih stolova, simulacija te organizacije Europskog EFOS tjedna, cilj je udruge djelovati društveno odgovorno te tako poboljšati kvalitetu života društvene zajednice.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana