Regija
BOŠNJACI

Nevrijeme odnijelo četiri mlade rode
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

Olujno nevrijeme koje je u noći između petka i subote zahvatilo općinu Bošnjaci napravilo je znatnu materijalnu štetu na obiteljskim kućama, automobilima, uništena su stabla, voćke, vrtovi… A mještane tog slavonskog sela, koji saniraju nastale štete, jako je rastužilo stradavanje četiriju mladih roda u Savskoj ulici ispred kućnog broja 105. Ondje je na električnom stupu prije nekoliko godina par roda svio svoje gnijezdo i u njega se svako proljeće redovito vraćao.

Ove su se godine u njemu izlegla četiri mladunca, kojima su brižni roditelji neprekidno donosili hranu i svojim ih tijelima i krilima štitili od sunca, ali i od kiše i vjetra. Snažan olujni vjetar u noći na subotu s rasvjetnog stupa odnio je gnijezdo, koje je palo na zemlju i svom težinom poklopilo sva četiri mladunca. Mlade rode nisu preživjele.

Član mjesnog lovačkog društva Marko Knežević pobrinuo se da stradale rode budu dostojno pokopane. Nesretni par roda, koji je izgubio svoj pomladak, već ujutro je na istome mjestu počeo obnavljati porušeno gnijezdo. M.L.O.

Najčitanije iz rubrike