Sport
ODBOJKA NA PIJESKU

Dijana s pojačanjima iz Osijeka i Slavonskog Broda odnijela pokal u Sombor
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

U stanci između dvije odbojkaške ligaške sezone, a tijekom ljetnih mjeseci u Hrvatskoj se uglavnom igraju turniri u odbojci na pijesku ili na vrućem betonu.

Jedan od turnira održan je u subotu na pijesku uz sportsku dvoranu Jug, gdje su organizatori, osječki odbojkaški veterani i Gradska četvrt Novi grad, okupili 12 mješovitih ekipa iz Osijeka, Orašja, Sombora i Slavonskog Broda. Bilo je to zanimljivo druženje na Jugu, a međunarodni turnir u Osijeku organiziran je u povodu obilježavanja Gradske četvrti Novi grad.

Nakon ukupno 20 utakmica, koje su uglavnom igrane u tri seta, mjesto u završnici izborile su dvije osječke ekipe te sastavi iz Slavonskog Broda i Sombora.

U zanimljivom razigravanju prvo mjesto osvojila je ekipa iz Sombora, iako je samo kapetanica stigla iz Vojvodine. Naime, prvaci su postali Dijana (kapetan ekipe), koja je imala sjajna pojačanja - Hrvoja (Slavonski Brod) i Antu (Osijek). Drugi je bio sastav osječkih majstora odbojke na pijesku pod nazivom “Luci ne tuci” (Lucija, Ivica i Alen). Iza njih su također bili Osječani (Slađana, Robi i Staki ), a četvrto mjesto zauzeo je sastav iz Slavonskog Broda - Car & prijatelji.

Odbojka na pijesku igrala se po nesanosnoj subotnjoj vrući, pa su organizatori natjecateljima pripremili hektolitre pića, a bilo je i ića. Naime, da igračice i igrači ne ostanu gladni, pobrinuli su se majstori roštilja Sota &Lux, koji su za manje od tri sata ispekli čak 33 kg mesa! Natjecanje je vodio doajen osječke odbojkaške scene Alojz Muha, a međunarodni turnir pobrao je sve komplimente natjecatelja. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike