Sport
PRVI STRIJELAC PRIPREMA NK OSIJEK

Kad Ejupi ne oprašta...
Objavljeno 25. lipnja, 2017.

Muzafer Ejupi tijekom ovih priprema samo je potvrdio status najjačeg realizatora u momčadi bijelo-plavih. Prošle sezone je zabio 14 pogodaka u prvenstvu, a tijekom priprema u Sloveniji u strijelce se upisao šest puta s tim da je uvijek na raspolaganju imao samo jedno poluvrijeme. Protiv najjačih suparnika je bio i najbolji, pa je tako po dvaput suparničke mreže tresao u susretima s Mariborom i Dinamom iz Bukurešta. No, Ejupi nikada nije volio previše pričati o sebi već više o momčadi.

- Cijele pripreme inzisitramo igrati u plitkoj formaciji što meni odogovara, a očito i daje rezuiltate. Pobijedili smo u svim prijateljskim utakmicama, neke od njih poput one protiv Dinama iz Bukurešta odigrali smo vrlo dobro. Mislim kako smo tijekom pripremnog razdoblja uspjeli napraviti korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu, te kako spremni dočekujemo prve europske utakmice - rekao je Muzafer Ejupi.

Momčad je pojačana, ofenzivno sada to izgleda moćnije nego prošle sezone.

- Sposobni smo igrati u visokom tempu, a to je najvažnije. Osjećaj među nama igračima je dobar, a pobjede koje smo postigli u prijateljskim utakmicama podižu nam samopouzdanje. Međutim, svjesni smo kako te dobre igre iz priprema moramo ponavljati i u službenim susretima.

Vrlo brzo dolaze i prve europske utakmice. Za početak UE Santa Coloma iz Andore. U tom ogledu Osijeka se doživljeva kao velikog favorita.

- U svlačionici dosta pričamo o tim susretima. Favoriti smo i od toga ne bježimo, ali ih ni slučajno ne smijemo podcijeniti. Nimalo. Te priče kako su oni amateri, kako malo treniraju i slično ne smiju nas zavarati. Oni će sigurno dati sve od sebe, pa se tako moramo ponašati i mi. Trebamo odigrati profesionalno i ozbiljno te utakmice pa problema neće biti - zaključio je Ejupi.

Bude li on raspoložen u Andori kao i u Sloveniji problema će imati obrana Santa Colome, u to možete biti sigurni.D.Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike