Sport
DRAMA U VINKOVCIMA

Igrači Cibalije ne žele na Kupres
dok im se ne isplate zaostatci
Objavljeno 25. lipnja, 2017.
Ne radi se o bojkotu, jer igrači će nastaviti trenirati u Vinkovcima

Ostanak u prvoligaškom društvu Cibaliji zasad kao da je ozbiljan teret. Naime, Vinkovčani su počeli pripreme za novu sezonu, ali taj početak obilježen je financijskim problemima. Ti problemi nisu od jučer, oni su kronični, pa se slobodno može reći - vinkovačka se agonija nastavlja.

Igrači traže isplatu dugova iz prošle sezone, ali novca nema, pa se sve vrti u krug. Igrači su u ovim teškim trenutcima iskazali zajedništvo, pa je propao pokušaj odlaska na pripreme u subotu, a slično se dogodilo i u nedjelju. Kapetan Vitaić klupskim je čelnicima poručio: “Na pripreme ne idemo dok nam dugovi ne budu podmireni”, a uz njega su stali suigrači. Tako su svi redom zauzeli stav da neće putovati na Kupres, gdje Cibalia treba odraditi dio priprema, sve dok im se ne plate zaostatci. Najteže je treneru Mladenu Bartoloviću, koji je neodlazak samo trpko prokomentirao:

- Putovanje se otkazuje zbog premalog fonda igrača.

Bartolovićevo je objašnjenje diplomatsko, zna se prava istina zašto autobus s “cibalijašima” nije krenuo put BiH.

- Ma što ću vam pričati kad sve znate. Ja mogu raspravljati o sportskom dijelu, ali za plaće, zaostatke, ugovore i ostale stvari zovite predsjednika Gagru - dodao je Bartolović, koji unatoč ogromnim problemima ostaje optimističan.

- Nije lako i ugodno raditi u ovakvoj situaciji, ali nadam se kako će se situacija ovoga tjedna stabilizirati i klub riješiti problem plaća za igrače.

Ovo nije bojkot ili nekakav štrajk igrača, kojima klub stalno obećava isplatu zaostalih plaća, ali nikako da to učini. Da je igračima zapravo stalo do kluba i sudbine Cibalije, govori i njihova odluka da će nastaviti trenirati u Vinkovcima. Potez je to kojim jednostavno žele upozoriti na brojne probleme s kojima se moraju suočavati, a sve zbog lošeg upravljanja klubom od strane predsjednika Miroslava Gagre. I ne samo njega. Igrači kažu kako ovo zapravo nije nikakav napad na Gagru, jer nije on jedini u klubu, nije samo on Cibalia. Za rješenje vinkovačke krize moraju se aktivirati određeni ljudi koji mogu pomoći i također pokazati zajedništvo, koje bi u ovim teškim vremenima bilo vjetar u leđa igrača i stručnog stožera.

I tako, na početku još jednih priprema za novu sezonu u Cibaliji ništa novo. Samo problemi i besparica. Momčad pripreme nastavlja u Vinkovcima, a predsjednik Gagro pak nastavit će potragu za novcem kojim bi isplatio dugove i bar nakratko ugasio požar u vinkovačkom prvoligašu. Neke informacije kažu kako bi taj požar mogao ugasiti Hrvatski nogometni savez. Navodno bi baš HNS trebao biti Cibalijin jamac za kredit od 2,000.000 kuna.

Inače, u Cibaliji je ionako puno nepoznanica. Naime, većina je igrača bez ugovora, pa je pitanje kako će uopće izgledati momčad u novoj prvoligaškoj sezoni. D. Keler/I. Liović

GRAFINA ZDRAV U POTRAZI ZA NOVIM KLUBOM

U jednom od prijašnjih brojeva objavili smo kako je igrač Cibalije Matej Grafina ozlijeđen. Takve su informacije stigle iz HNK Cibalia, no pokazale su se netočnima.

“Temeljem teksta u Glasu Slavonije od 10. lipnja 2017. u kojem se navodi da je Matej Grafina ozlijeđen moram demantirati tu informaciju i navodim da Matej nije ozlijeđen i da iz kluba protivno pravilniku HNS ne mogu izaći informacije o ozljedi i zdravstvenom stanju igrača a k tome još laži koje štete daljnjem angažmanu i razvoju igrača. Matej je potpuno zdrav i trenutno je u potražnji novog kluba i raskida ugovora s HNK Cibaliom”, stoji u dopisu koji je potpisao Goran Grafina, Matejev otac. (R.I.)

Navodno je spas HNS, koji bi trebao biti Cibalijin jamac za kredit od 2,000.000 kuna

Igrači Cibalije

Zajedništvom smo ostali u ligi, zajedništvom se moramo izboriti za svoja prava

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike