Sport
TRENER NIKAKO ZADOVOLJAN

Osijek izgleda sasvim dobro, ali Zekić uvijek nađe neku primjedbu
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

Nogometaši Osijeka zaključili su pripreme na Pohorju. U desetak dana, koliko su boravili tamo, bijelo-plavi su udarali temelje za novu sezonu, ali su ujedno i lagano brusili formu za prvi europski nastup koji ih čeka već ovoga tjedna.

Sudeći prema rezultatima, ali još više prema igrama, Osječani ne bi smjeli imati nikakvih problema u 1. pretkolu Europske lige protiv andorske UE Santa Colome. Iako pripreme uopće nisu bile koncipirane za taj susret. Trener Zoran Zekić gledao je kako će momčad pripremiti za početak prvenstva, odnosno želio je izbjeći sindrom ranih europskih nastupa koji su se kasnije znali nekim klubovima, koji su formu tempirali za Europu, razbiti o glavu.

Zekić traži još više

Osijek je dovoljno snažan da si može priuštiti igranje susreta 1. pretkola iz punog treninga. Vidjelo se to i na Pohorju. Bijelo-plavi su protiv suparnika koji su daleko jači od Santa Colome izgledali sasvim dobro. Iako trener Zoran Zekić uvijek pronađe poneku primjedbu na igru svoje momčadi.

- Još uvijek ponavljamo iste pogreške. Ne znam koliko će nam trebati da to konačno ispravimo. Još uvijek imamo probleme s otvaranjem i organizacijom igre. Vezni red nam nije na potrebnoj razini - tvrdi Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Očito je da je za ove pripreme postavio vrlo visoke kriterije. Teško ga možete vidjeti dobro raspoloženog. Češće je namršten, iako mu momčad već sada izgleda sasvim pristojno. Tijekom prošle sezone, kada se znala pojaviti kritika na račun igre Osijeka, Zekić bi nas pitao: “A vi ste gledali prethodnih godina u Gradskom vrtu Manchester United kad su vam kriteriji tako visoki?”. Sad bismo mi njemu mogli postaviti slično pitanje, budući da su njegovi kriteriji iznimno strogi tijekom ovih priprema. Ipak, tu i tamo malo “otpusti gas”.

- Ima stvari s kojima mogu biti zadovoljan, jer se naporno treniralo po velikim vrućinama. Međutim, još uvijek ima stvari koje trebamo ispravljati - smatra Zekić.

Uglavnom, sada kreće druga faza priprema u kojoj se još neko vrijeme, bez obzira na susrete protiv Santa Colome, neće popuštati s ritmom rada.

- Rekao sam već ranije kako pripreme neću prilagođavati utakmicama protiv Santa Colome. Te susrete trebamo doživjeti kao pripremne, ali s maksimalnom ozbiljnošću. Vidjeli ste protiv Dinama iz Bukurešta koliko je važna kada smo kompaktni i kada svi igrači igraju odgovorno. Suparnik nam iznimno teško dolazi do vrata, a mi s druge strane budemo vrlo neugodni i ubojiti - zaključuje Zekić.

Grezda i Bočkaj su pojačanja

U Sloveniji je bilo vidljivo kako je Osijek u Erosu Grezdi i Petru Bočkaju dobio prava pojačanja na krilnim pozicijama. Obojica su prodorni, brzi, ali s izraženim smislom za suradnju i osjećajem za igru, čime otvaraju prostor svojim suigračima na bočnim pozicijama Šorši i Barišiću. Nema dvojbe kako će bočne pozicije opet biti okosnica igre bijelo-plavih. Osim toga, koliko su donijeli dobrih stvari govori i Ejupijevih šest pogodaka tijekom priprema. Makedonski centrafor ovisi o kvalitetnim loptama s bočnih pozicija, a kada ih je dovoljno, onda je i on kao riba u vodi. Dobrih stvari ima još. Tomislav Šorša očito će igrati desnog bočnog. U Sloveniji je izgledao sasvim dobro na toj poziciji, a ono što je još uvijek u zraku jest vezni red. Tu Osijek nije napravio još ništa po pitanju pojačanja. Dobro, stigao je Robert Mudražija, ali on je tek prinova, a isti će status na početku imati i Nikola Jambor, ako postane bijelo-plavi. I zato je Zekić nespokojan, jer u najavažnijoj liniji momčadi koja je prošle sezone bila najnestabilnija još nije dobio pravo pojačanje.

- Prijeko nam je potreban bar jedan iskusan i kvalitetan vezni igrač. S takvim bi igračem cijela momčad dobila novu dimenziju. Vjerujem kako ćemo uskoro riješiti i to pitanje - kaže Zekić.

Dok sportski direktor Alen Petrović pokušava naći adekvatno rješenje za tu poziciju, kroz igre se na pripremama počeo ozbiljno nametati Domagoj Pušić. Možda on postane Zekićevo “rješenje za osvježenje”. Uglavnom, prvi dio priprema za novu sezonu okončan, a bijelo-plavi će je službeno otvoriti već u četvrtak kada gostuju u Andori. Svi priželjkuju da se pitanje prolaska u 2. pretkolo riješi već u prvoj utakmici, jer tada bi trener dobio mogućnost miješanja karata u uzvratu.

- U toj prvoj utakmici samo će jedna stvar biti važna - ozbiljnost. Koliko god svi mi bili svjesni kako smo favoriti, moramo biti koncentrirani i ozbiljni. Trebamo od prve minute pokazati po što smo tamo došli - zaključuje Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

S obzirom na to kakav je gard Zekić zauzeo tijekom priprema u Sloveniji, bilo bi zaista čudno da mu momčad u Andori ne bude gladna pobjede i pogodaka. Uglavnom, Osijek se još nije kompletirao, ali u ovom trenutku izgleda sasvim dobro za ono što ga čeka na početku nove sezone.

Dalibor KELER

pojačanja

GREZDA I BOČKAJ POKAZALI SU SE U DOBROM SVJETLU

PET PRIPREMNIH POBJEDA

Omladinac (Mačkovec) 9:0 (Boban 3, Lopa, Bočkaj, Ejupi, Petrović, Ikić, Škvorc - autogol)

Maribor 2:1 (Ejupi 2)

Trepča 1:0 (Grezda)

Dinamo Bukurešt 4:1 (Ejupi 2, Boban, Mudražija)

Krško 3:1 (Marin, Ikić, Ejupi)

MOMČAD ZA ANDORU

Prema viđenom tijekom priprema u Sloveniji momčad za prvi susret protiv Santa Colome mogla bi izgledati ovako: Malenica, Šorša, Škorić, Barać, Barišić, Mioč, Pušić, Grezda, Lopa, Bočkaj, Ejupi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike