Novosti
PROMOCIJA POLAZNIKA VOJNIH ŠKOLA U VUKOVARU

Najbolji polaznik nagradu darovao Vukovarcima
Objavljeno 25. lipnja, 2017.
Ovogodišnju izobrazbu na vojnim časničkim i dočasničkim školama uspješno je završilo ukupno 167 polaznika

U Memorijalnom centru Domovinskoga rata u Vukovaru održana je svečana promocija 167 polaznika vojnih škola Hrvatskoga vojnoga učilišta “Dr. Franjo Tuđman”. Čestitajući im završetak školovanja, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović istaknula je zadovoljstvo što je nakon pet godina stanke svečana promocija vraćena u Vukovar.

- S dubokim razlogom i svrhom ova je svečana promocija održana u Vukovaru, čime se na simboličan način dodatno snaži hrvatska vojna tradicija i svjedoči neraskidiva povezanost hrvatskoga naroda s njegovim oružanim snagama. Ulaganje u obranu i sigurnost naš je trajni imperativ, a ako se provodi racionalno i optimalno, ono je ujedno i ulaganje u znanost, istraživanje, gospodarstvo i ukupan društveni boljitak - istaknula je Kolinda Grabar-Kitarović.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je da je ovo dokaz poštovanja prema Vukovaru, koji je za slobodu Hrvatske podnio golemu žrtvu.

Načelnik Glavnog stožera OS RH, general zbora Mirko Šundov, podsjetio je na važnost 26. obljetnice povijesne odluke Sabora o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske, Dana državnosti, kao i promocije polaznika svih razina školovanja pripadnika Oružanih snaga koja se ponovo održava u Vukovaru. Najboljem polazniku 25. naraštaja Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro", satniku Marijanu Žukini, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava dodijelio je Plaketu Grada Vukovara uz novčanu nagradu od pet tisuća kuna, a koju je satnik Žukina odlučio donirati jednoj brojnoj obitelji iz Vukovara.

Ovogodišnju izobrazbu na vojnim časničkim i dočasničkim školama uspješno je završilo ukupno 167 polaznika, od čega 152 pripadnika Oružanih snaga RH, po jedan polaznik Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva unutarnjih poslova. Među polaznicima je bilo i njih 13 njih iz drugih zemalja: Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Slovenije. Izobrazbu je uspješno prošlo i 29 žena, među njima i dvije Vukovarke, poručnice Silvija Palac i Mirela Sentivanac. M.Kokaj

Možda ste propustili...

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila

RAZLIKU ĆE DOBITI UKUPNO 830.122 POREZNA OBVEZNIKA

Porezna uprava: Isplata povrata poreza na dohodak kreće 2. svibnja

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Višnjevački osmaši promatrali izbore