Regija
PROJEKT “LIJEPA NAŠA SAVA”

Deseti Savski sajam na šetnici
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

ŽUPANJA

Na savskoj šetnici održan je 10. Savski sajam tradicijskih obrta, zanata i rukotvorina koji je prikazao tradicijsku baštinu i gastroponudu županjskog kraja. Održan je u sklopu društveno odgovornog projekta “Lijepa naša Sava”, a glavni pokrovitelj, Coca-Cola HBC Hrvatska, odlučila je gradovima uz rijeku Savu u kojima se projekt provodi deset godina, zahvaliti poklanjanjem pametne klupe kao podsjetnika na partnerstvo. Nakon Zagreba i Siska, pametnu klupu dobila je i Županja, a ovih će dana i Slavonski Brod. Na pametnoj klupi postavljenoj na savskoj šetnici Županjci mogu puniti svoje elektroničke uređaje, a pri spajanju na internet otvara se i mrežna stranica Lijepa naša Sava.

- Biti dijelom projekta i u deset godina okupiti gotovo 60 partnera, pruža osjećaj ponosa i zadovoljstva. Projekt smo pokrenuli kako bismo potaknuli građane na povratak rijeci te podignuli svijest o važnosti njezina očuvanja. Možemo reći da je uspješno ostvario svoj cilj jer smo tijekom 31 održanoga sajma okupili 150 izlagača te više od 100.000 posjetitelja - poručio je Stijepan Petrović, predstavnik Coca-Cole HBC Hrvatska.

Direktor Ureda TZ Županje Mirko Bačić istaknuo je značaj projekta u poticanju razvoja turizma.

Na deset uspješnih godina projekta osvrnula se i Nada Galović, predsjednica Gradskog vijeća.

- Zadovoljstvo mi je da projekt prenosi poruku široj javnosti o važnosti Save i pridonosi ekološkim i društvenim vrijednostima - zaključila je i otvorila 10. jubilarni Savski sajam.M.L.O.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike