Mozaik
MEĐUNARODNI DAN DUNAVA

Folklor, kolači, fiš...
Objavljeno 25. lipnja, 2017.

U organizaciji Grada Vukovara, Turističke zajednice grada Vukovara i Hrvatskog kulturno-glazbenog društva Dunav, u Vukovaru je održana manifestacija Međunarodni dan Dunava. Članovi nekoliko sportsko-ribolovnih udruga koji su bili uz rijeku Vuku, skuhali su 22 kotlića fiš-paprikaša koji je potom dijeljen građanima. U manifestaciju se uključilo i Društvo “Hrvatska žena Vukovar” koje je spremilo tisuću kolača na temu dunavski valovi, a koji su također podijeljeni građanima.

Organizirana je i svečana folklorna povorka koja je krenula od Hrvatskog doma do središnjeg gradskog trga gdje su se održali 9. Susreti folklornih društava pod nazivom “Dunav svome gradu”.

Pročelnica Upravnoga odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić zadovoljna je odazivom velikog broja Vukovaraca i posjetitelja Vukovara ovoj manifestaciji, posebno je pozdravila sudionike folklornoga susreta i naglasila da će se Vukovarski korzo održavati kao dio manifestacije “Ljeto u Vukovaru”, svake subote od 18 do 21 sat, do kraja kolovoza. Na susretima je sudjelovalo oko 200 sudionika folklornih društava iz Baranje, Podravine, Slavonije, Zagorja i Hercegovine. M.Kokaj

22

kotlića fiš-paprikaša je skuhano i podijeljeno građanima

Najčitanije iz rubrike