Osijek
DVD OSIJEK-GORNJI GRAD OBILJEŽILO 145 GODINA RADA

Nagradu za zasluge
dobio Ivica Kovačević
Objavljeno 24. lipnja, 2017.
Ovo Društvo osnovalo je Vodovod, Unikom i Hitnu pomoć

Za samo nekoliko minuta vatrogasci, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Osijek-Gornji Grad danas su ugasili požar na zgradi osječkog HNK, a u pronalasku unesrećenih pomogla je i kujica Dona, vatrogasni potražni pas.
Dakako, bila je riječ tek o pokaznoj vježbi u okviru proslave 145. obljetnice DVD Osijek-Gornji grad koji, prema riječima predsjednika DVD-a Radoslava Grubišića, trenutno broji  92 člana, od kojih 37 aktivnih. Podsjetio je i na 1872. godinu kad je nekolicina poduzetnika i privatnika odlučila okupiti Društvo i na taj način štititi svoju i imovinu ostalih građana.
- Malo je poznato da je ovo Društvo osnivač Vodovoda, Unikoma i Hitne službe u Osijeku i time se ponosimo. Općenito se bavimo svim segmentima zaštite i spašavanja, kako ljudi tako i životinja i imovine, a 26. lipnja počinje i dežurstvo za žetvu, obilaske i preventivne preglede kombajna i strojeva kako bi se požarna opasnost svela na minimum, ispričao je Grubišić, dodajući da su članovi osposobljeni za svaki zadatak koji se stavi pred njih.
I doista, u samo nekoliko trenutaka HNK je „spašen“ od požara, a iako je riječ tek o pokaznoj vježbi, članovi DVD-a doista ostavljaju, možemo to reći, „srce na terenu“. Jedan od njih je i Ivica Kovačević, zapovjednik DVD-a Osijek-Gornji grad čije je članstvo dugo 30 godina, a za svoj trud i rad pripala mu je, tijekom svečane sjednice održane u HNK-u nakon pokazne vježbe, i posebna nagrada za sve dosadašnje zasluge.
- Najvjerojatnije sam ovo zaslužio svojim dugogodišnjim radom i ponašanjem na intervencijama. Bio sam vatrogasac tijekom cijelog Domovinskog rata, a slika goruće zgrade HNK pri čijem sam gašenju, zajedno s još 20-tak vatrogasaca sudjelovao sudjelovao, danas mi se vratila. Ova nagrada puno mi znači, poručio je Kovačević. 
Dodajmo tome da je program proslave započeo dan ranije, Danima otvorenih vrata u Pejačevićevoj 44, a gdje je danas, uoči pokazne vježbe, upriličen prijem brojnih gostiju koji su došli podržati ovu respektabilnu obljetnicu. M.Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike