Regija
OLUJNO NEVRIJEME POHARALO SELA UZ DRAVU

Vjetar je lomio grane i rušio drveće, nosio crjepove…
Objavljeno 24. lipnja, 2017.

VIROVITICA
U petak u poslijepodnevnim satima područje cijele Virovitičko-podravske županije zahvatilo je jako grmljavinsko, olujno nevrijeme. Gradovi i veća mjesta ostali su pošteđeni, ali područje uz Dravu pretrpjelo je velike štete.
Nevrijeme su najjače osjetili mještani Terezinog Polja, Zrinja, Katinke, Velikog Polja i drugih mjesta uz Dravu. Jaki vjetar lomio je grane i rušio drveće, nosio crjepove, u Terezinom Polju u potpunosti je srušio građevinu ispod koje su ostala dva automobila, nekoliko salonit-ploča s jedne kuće završilo je stotinjak metara u susjednom dvorištu kod carinske policije, a grom je srušio veliki bor na ulazu u mjesto. U Velikom Polju brojna srušena stabla mještani su uklanjali iz svojih dvorišta, a na nekoliko mjesta uklonili su i drveće s ceste kako bi se promet mogao nesmetano odvijati.
Mještani kažu da „apokalipsa“ nije trajala dulje od deset minuta, ali da se činilo mnogo dulje jer se smračilo, udari vjetra bili su strašni, a grmljavina stravična. Pribojavaju se nedjelje zbog najave sličnih vremenskih uvjeta. Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike