Sport
HRVATI U SREDIŠTU ZANIMANJA

Tudor zove Pašalića, Kalinić ide u Milan
Objavljeno 23. lipnja, 2017.

Europski nogometni klubovi još dogovaraju i pregovaraju, važu i tek se zahuktavaju za velike ljetne transfere. Cifre koje se spominju uz imena Ibrahimovića, Ronalda, Mbappea..., lete u nebo i teško je vjerovati gdje to nogomet ide i je li uistinu neki igrač, ma koliko kvalitetan bio, vrijedi te silne milijune eura i dolara.

U središtu zanimanja i hrvatski su nogometaši. Nisu to igrači od 100 milijuna eura, ali mnogi klubovi iz liga petice rado bi u svojim redovima vidjeli Ivana Perišića, Nikolu Kalinića, Marija Pašalića...

Jose Mourinho vlasnicima Manchester Uniteda naredio je da prema hitnom postupku dovedu Ivana Perišića kojega među “vragovima” želi vidjeti već sljedećeg tjedna. Kad Jose za nešto zapne, čelnici Manchestera teško odbijaju, no ovaj put moraju voditi teške pregovore s Interom koji hrvatskog reprezentativca ne pušta ispod 50, neki pak kažu i 60 milijuna eura.

Zanimljivo je i u Serie A na relaciji Fiorentina - Milan. Nikola Kalinić je na izlaznim vratima “viola”, a njegovo novo odredište navodno je Milan. Hrvatski reprezentativac želja je trenera Vincenza Montelle, ali Fiorentina zasad traži 30 milijuna eura koje “rossoneri” ne žele izdvojiti za bivšeg igrača Hajduka. Ipak, pregovori su nastavljeni, a na San Siru vide Kalinića u napadu s mladim Portugalcem Andreom Silvom koji je stigao iz Porta za gotovo 40 milijuna eura.

I dok Kalinić ide prema Milanu iz njega odlazi Mario Pašalić iza kojega je vrlo dobra sezona. Pašalić je igrač Chelsea, ali je prošle sezone igrao u Milanu, zabio pet pogodaka i bio standardan član postave. S Chelseom ima još godinu dana prema ugovoru, ali teško je očekivati da u sljedećoj sezoni nosi dres “bluesa”. Za Pašalića je zainteresirano nekoliko njemačkih klubova, ali on bi mogao prema Turskoj, u redove Galatasarayja, gdje ga čeka bivši trener iz Hajduka - Igor Tudor. I. Liović

Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

Najčitanije iz rubrike