Sport
BEZ ODLAZAKA IZ GRADSKOG VRTA

Osijek ne da svog kapetana
Objavljeno 24. lipnja, 2017.
Glatko odbijena ponuda bečkog Rapida od milijun eura za Bornu Barišića

Osječki prvoligaš jučer je zaključio pripreme u Mariboru. Vratili su se bijelo-plavi u Osijek u istom sastavu u kojem su prije 12 dana iz njega otišli. Na Pohorju im se nije priključio ni jedan novi igrač, ali ih nitko nije ni napustiom bez obzira na to što je ponuda za neke prvotimce bilo. Najkonkretnija je došla iz bečkog Rapida, koji je u svojim redovima želio vidjeti kapetana Osijeka Bornu Barišića.

Spuštena rampa

U osječkom prvoligašu nisu dugo razmatrali tu ponudu. Brzo su Austrijancima poslali odbijenicu, pa će Barišić, bar zasad, ostati u Gradskom vrtu. Osijek od dolaska novih suvlasnika više nema financijskih briga, pa nije prisiljen prihvaćati ponude za svoje najbolje igrače.

- Imamo svoj plan i put. Već sam rekao kako smo u procesu stvaranja jake momčadi. Želimo napraviti novi rezultatski iskorak, a u taj plan se prodaja najboljih naših igrača nikako ne uklapa. Rapidovu ponudu za Barišića razmotrili smo i zaključili kako ne želimo izgubiti svog kapetana. On je naš stožerni igrač i njegov se odlazak nikako ne uklapa u naše želje stvaranja jakog Osijeka - rekao je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

Takva odluka nije nikakvo iznenađenje, samo potvrđuje ozbiljnost projekta započetog u Gradskom vrtu. Ni sam Barišić nije se previše uzbudio zbog te ponude.

- Naravno, svatko od nas jednog bi se dana želio okušati u inozemstvu. No Osijek ima visoke ciljeve u ovoj sezoni, čekaju nas europski nastupi, a to je za mene, u ovom trenutku, sasvim dovoljan izazov. Zbog toga sam koncentriran isključvo na pripreme i rezultatske izazove koji su pred klubom - rekao je Barišić.

Dakle, rampa za odlazak najboljih igrača iz Gradskog vrta ostaje spuštena. Istina, postoji određeni broj igrača koje bi NK Osijek bio spreman pustiti, ali to će se eventualno dogoditi tek kada se do kraja zaokruži igrački roster za novu sezonu, a on još uvijek nije definiran. Dosad je svlačionica popunjena četirima novim igračima, ali na tome se ne misli stati.

Kada su pojačanja u pitanju, u osječkom prvoligašu ne skrivaju svoje planove.

Stoper, vezni, špica

Još uvijek se vrti priča kako se žele pojačati bar jednim kvalitetnim igračem u svakoj liniji. Zato su u potrazi za stoperom, defenzivnim veznjakom i napadačem. Jedno od mogućih rješenja ostaje Nikola Jambor (22). Na tom se transferu radi, a nešto konkretnije o tome moglo bi se znati u ponedjeljak. Kako trenutačno stvari stoje, trener Zoran Zekić morat će se još malo strpjeti kada su pojačanja u pitanju. Jednostavno, u ovom trenutku nije lako angažirati profile i kvalitetu igrača kakve Osijek traži. No to ne znači kako u Gradskom vrtu odustaju od potrage. U biti, za 1. pretkolo i Santa Colome igrački kadar kojim Osijek raspolaže bit će i više nego dovoljan. Po viđenom u Mariboru, bijelo-plavi posve spremni dočekuju prvi europski nastup.

- Za Andorce je kadar koji imamo u redu, no ako želimo nastaviti uzlaznom putanjom u domaćem prvenstvu i duže živjeti u Europi, pojačanja su nam nužna - opet upozorava Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Ono što veseli jest spoznaja kako su neki ključni igrači u dobrom stanju već sada. Muzafer Ejupi zabija, Mile Škorić drži obranu, Gabrijel Boban polako se budi, a već su prvi nastupi pokazali kako će Eros Grezda biti stvarno pojačanje. Ostaje tek pitanje veznog reda. Postoje neke naznake kako bi se rješenja mogla pronaći u unutranjim rezervama. Domagoj Pušić izgleda dobro, pa ako bude mogao držati taj visoki kontinuitet i dalje, mogao bi postati oslonac. Takav razvoj situacije sigurno bi olakšao posao sportskom direktoru Alenu Petroviću...

IZ MARIBORA: Dalibor KELER
MUDRAŽIJA JOŠ UPITAN

Od četiri nova igrača koja su dosad stigla u Gradski vrt trojica će imati pravo nastupa u 1. pretkolu Europske lige. Odrađene su registracije Erosa Grezde, Petra Bočkaja i Tomislava Šorše. Još uvijek se čeka dokumentacija za Roberta Mudražiju, pa je neizvjesno hoće li se na njega moći računati u utakmicama protiv Santa Colome. U Gradskom vrtu se još uvijek nadaju kako će certifikat stići na vrijeme. UEFA u pretkolima dopušta registraciju jednog igrača 24 sata prije odigravanja utakmice, a to je pravilo temelj nade Osječanima.

Alen Petrović

sportski direktor NK Osijek

Razmotrili smo Rapidovu ponudu za Barišića i zaključili kako ne želimo izgubiti svog kapetana. On je naš stožerni igrač i njegov se odlazak nikako ne uklapa u naše želje stvaranja jakog Osijeka

Najčitanije iz rubrike