Sport
NA KRAJU STRADALO I KRŠKO

Pet utakmica - svih pet pobjeda, pa povratak kući
Objavljeno 23. lipnja, 2017.

Nogometaši Osijeka pripreme u Sloveniji zaključili su petom pobjedom u testnim susretima. Ovaj put njihova je žrtva bio slovenski prvoligaš Krško, a utakmica je odigrana po iznimno sparnom vremenu. Na tribinama stadiona u Krškom našlo se zanimljivo društvo nekadašnjih hrvatskih reprezentativaca koje su činili Goran Vlaović, Mario Stanić i Boris Živković. Trener bijelo-plavih Zoran Zekić u prvom je dijelu priliku dao mlađim snagama i nije to loše izgledalo. Osijek je i u toj postavi bio nadmoćniji u odnosu na svoje domaćine. Ipak, u 13. minuti Krško je povelo. Lesjak je bio neoprezan, jer iza leđa prišuljao se Mandić kojeg je Lesjak nakon toga oborio pa je dsouđen kazneni udarac kojeg je u pogodak pretvorio Kovačić – 1:0. Samo pet minuta kasnije Luka Marin izjednačio je rezultat. Dosuđen je slobodan udarac na 20-ak metara, Marin je želio prebaciti živi zid, ali je pogodio nekoga od slovenskih igrača, lopta je promijenila smjer, prevarila Zalokara i završila u mreži – 1:1. Osijek je preokrenuo rezultat u 36. minuti zahvaljujući upornosti Bobana koji je krajnjim naporom uspio vratiti jednu tešku loptu u sredinu gdje je bio Ikić te glavom pogodio mrežu – 1:2. U nastavku je ušao udarni ešalon osječke momčadi koji je izgledao sasvim dobro. Fino su tekle akcije bijelo-plavih, a za potpuno zadovoljstvo nedostajali su pogoci. Prilika je bilo, ali ne i preciznosti. S druge strane Krško je znalo zaprijetiti iz ponekog protunapada, ali bez većih prijetnji. I kada se već činilo kako se rezultat postignut u prvom dijelu neće mijenjati, Ejupi je u trećoj minuti sudačke nadoknade zabio treći pogodak za bijelo-plave i potvrdio njihovu pobjedu. D. Keler

KRŠKO               1  (1)
OSIJEK               3  (2)

KRŠKO – Stadion Matija Gubec. Vrijeme sparno, teren dobar. Gledatelja: 50. Sudac: : Izstok Zofič (Brežice). Strijelci: 1:0 Kovačić (14-11m), 1:1 Marin (18), 1:2 Ikić (36), 1:3 Ejupi (90).

KRŠKO: Zalokar, Krajcer, Gorenc, Jakolič, Totić, Jurina, Urbanč, Kovačič, Mujan, Mandić, Gatarič. Još su igrali: Frelih, Vodeb, Dušak, Šturm, Nakić, Klemenčić, Jovanović, Škrbič, Bučar, Sokler, Ribič, Ebenezer.

OSIJEK: Malenica, Lišnić (od 25. Lončar), Šimunec (od 25. Ivić), Lesjak, Marin, Petrović, R.Mišković, Mudražija, Grgić, Boban, Ikić. Drugo poluvrijeme: Šorša, Škorić, Barać, Barišić, Lukić, Pušić, Mioč, Grezda, Bočkaj, Ejupi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike