Mozaik
JEDINSTVEN REKORD AMERIKANCA

Posjetio Disneyland 2000 dana zaredom
Objavljeno 24. lipnja, 2017.

Jeff Reitz našao se na naslovnici većine američkih medija zbog činjenice da je u pet i pol godina svakoga dana posjetio zabavni park Disneyeland kod Los Angelesa. Brojka je nevjerojatna, ovaj je 48-godišnji Amerikanac nadmašio sve posjetitelje zabavnog parka jer je u Disneylandu bio 2000 dana zaredom!

Jeff Reitz proslavio je u četvrtak tu obljetnicu upotrijebivši još jednom svoju godišnju propusnicu koja mu omogućuje dnevni posjet parku od 1. siječnja 2012. godine. “Kad sam ga pitao što mu se tako sviđa u parku, odgovorio je da voli predstave i sve atrakcije, ali naročito voli ondje slušati glazbu. Pretpostavljam da ga to opušta”, prokomentirao je John McClintock, glasnogovornik Disneylanda. Ističe da Disney nije nikada imao tako žarkog posjetitelja parka poput Jeffa Reitza, nekadašnjeg pripadnika zračnih snaga od četrdesetak godina koji dolazi nakon radnog dana na nekoliko sati.

McClintock kaže da Jeffova djevojka često dolazi s njim, ali ne uvijek. Kad bi to bio slučaj, “bila bi to doista luda ljubav, zar ne?” dodao je on.

Sve je počelo novogodišnjim posjetom Disneylandu dok je još bio u aktivnoj vojnoj službi, a nastavilo se i kada se umirovio. “Iako više nisam u vojsci, svakodnevno radim u uredu za vojne veterane, no vremena za Diesneya uvijek imam, a nadam se da će tako biti i u idućim godinama”, rekao je Reitz, koji tako godinama nije otputovao iz Anaheima. Posjeti Diesneylandu za njega su poput psihoterapije jer iz njega uvijek izlazi raspoložen. Kaže kako je nekoliko puta naišao na nerazumijevanje obitelji i prijatelja jer je zbog odlaska u zabavni park propustio nekoliko obiteljskih okupljanja, pa čak i pokope prijatelja s kojima je službovao u vojsci.

Reitz napominje kako nije sponzoriran od vlasnika parka, ne piše blogove o Disneylandu, niti ima povlašteni status, on svoju godišnju ulaznicu uredno plati, a tako će biti i dalje. Godišnja karta istječe mu 10. siječnja 2018. i kaže kako će tek tada razmisliti hoće li se bar jedan dan odmoriti od Disneylanda. “Možda ću samo jednog dana, poput Forresta Gumpa kada je trčao SAD-om, sam sebi reći: 'Dosta je, umoran sam, idem kući...' Taj dan, bar za sada, ja još uvijek ne vidim”, poručju Reitz. M.Bugarić/H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike