Osijek
DOVRŠENA CESTA U ČEPINU

Spojeno staro i novo naselje
Objavljeno 24. lipnja, 2017.

Dva su Čepina - stari i novi, prvi put u povijesti spojena. Naime, upravo je završena spojna cesta između Diljske i Ulice Ljudevita Gaja.

Time je, kaže načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac, povećana sigurnost intrazonskog prometa jer građani više neće morati izlaziti na glavnu vrlo prometnu cestu, jednu od najprometnijih u Hrvatskoj, i voziti se mnogo više nego sada da bi prešli iz jednog dijela naselja u drugi, jer je s napravljenih nekoliko stotina metara nove ceste znatno skraćen put.

Tonkovac podsjeća kako je 10. travnja u Vinkovcima potpisan ugovor o sufinanciranju projekata prema Programu podrške regionalnom razvoju (PPRR).

- Općina Čepin uspješna je u dobivanju projekata te u njihovoj brzoj i kvalitetnoj provedbi. Našoj općini odobren je projekt "Izgradnja spojne ceste između Diljske ulice i Ulice Ljudevita Gaja", za koji je Ministarstvo izdvojilo 253.000 kuna - kaže čepinski načelnik Dražen Tonkovac.

Čepinski načelnik dodaje kako je završeno i asfaltiranje i dijela Gajeve ulice koji do sada nije imao asfalt. U sklopu ove investicje betonirani su i nogostupi kako bi se tim novim dijelom, osim cestovnog prometa odvijao i biciklistički i pješački promet tim dijelom mjesta. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike