Osijek
SURADNJA OPĆINE ERDUT I GRADA SOMBORA

Turistička ponuda za slijepe i slabovidne
Objavljeno 23. lipnja, 2017.

Turizam je jedna od glavnih gospodarskih i razvojnih odrednica naselja erdutskog kraja. Stoga nije čudo što općinska uprava i Poduzetničko-razvojni centar općine Erdut - lokalna razvojna agencija radi na mnogobrojnim projektima kojima kane privući velik broj posjetitelja, ali i profilirati se s posebnim uslugama u turističkoj djelatnosti.

Tako je, u sklopu Interreg IPA Hrvatska Srbija, Općini Erdut odobren partnerski projekt Općine Erdut s Gradom Somborom i Institutom ekonomskih znanosti iz Beograda iz prekograničnog programa Hrvatska - Srbija.

U PORC-u navode kako su od ukupno 127 projektnih prijedloga za financiranje izbrana 24 projekta iz četiri prioritetne osi. Općina Erdut je partner na projektu, a vodeći je partner Grad Sombor.

“Cilj projekta je stvoriti preduvjete za razvoj turizma u prekograničnom području diverzifikacijom turističke ponude za slijepe i slabovidne osobe. Taj projekt traje do kraja 2018. godine, a ukupna vrijednost projekta je 377.040 eura”, navode u erdutskom PORC-u. D.Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike