Osijek
MEDARICA MIRJANA MATIĆ PONUDU PROŠIRILA I U SPLITU

Turisti oduševljeni medom
iz Kopačkog rita i licitarima
Objavljeno 24. lipnja, 2017.

Pravi slavonski med iz srca Kopačkog rita, ali i svijeće od pčelinjeg voska, pa i slavonski licitari odnedavno mogu kupiti i svi koji se zateknu u Zadarskoj ulici u Splitu. Ondje je, naime, svoju suvenirnicu tijekom ljeta "preselila" Osječanka Mirjana Matić, koja je, podsjetimo, u travnju 2016. godine otvorila "Pčelicu art" u Ulici Hrvatske Republike.

- Puno ljudi u Osijeku reklo mi je da su moji suveniri i med ljeti "priča za more" i u početku nisam željela ostaviti Osijek, kamo se ipak namjeravam vratiti nakon ljeta. No, upustila sam se u ovu avanturu i mogu reći da sam stekla samo pozitivna iskustva. Puno stranaca dođe, dive se medu koji potječe iz Slavonije, a toliko sam već komplimenata primila da ću svakako otvoriti knjigu dojmova - poručila je Matić iz Splita, gdje prezentira Osijek, kaže, na sve moguće načine. Tako je u ponudu uvrstila i licitarska srca, a turiste i dakako Splićane dočekuje u "lega-lega" majicama.

- Doista sam prezenter svog Osijeka, no situacija je takva da sam tijekom ljeta odlučila okušati prodaju na Jadranu i nisam požalila - kaže Matić.

Podsjetimo, svoj atelier u Osijeku otvorila je nakon dobivenih 25.000 kuna poticaja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za izradu suvenira. Uloživši ovaj put vlastita sredstva, ova dobitnica brojnih priznanja pčelarskih udruga, poput Zlatne žlice, Srebrne žlice, Zlatnog roja, zlatnih i srebrnih diploma nakon 14 godina bavljenja medom odlučila se na ovaj korak. Pokazala je da uz volju i optimizam poduzetništvo u Hrvatskoj itekako može krenuti uzlaznom putanjom. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike