Sport
NK ČEPIN PRIPREMA SE ZA TREĆU HNL “ISTOK”

Spremni za viši razred
Objavljeno 23. lipnja, 2017.

Najbolji jesenas, najbolji na kraju prvenstva! Rezime je netom okončane sezone u kojoj je Čepin izborio trećeligaški status nakon što je uvjerljivo bio prvi u natjecanju MŽNL Slavonije i Baranje. Poslije prvoga dijela imajući tri boda više od najbližeg pratitelja iz Županje, od kojeg je momčad Igora Totha na kraju pobjegla 15 bodova, ali 12 više od konačno drugoplasiranog, budući da se novogradiška Sloga, u međuvremenu, ugurala između te dvije momčadi koje su većim dijelom natjecanja vodile borbu za titulu.

Da je ona zasluženo otišla na igralište pokraj Uljare svjedoče i ostale brojke, ponajprije omjer pobjeda i poraza (22:3) te gol-razlika s najviše danih (67) i najmanje primljenih (11) pogodaka u konkurenciji. Više, dakle, od dvije trećine susreta Čepinčani su pobijedili uz pet remija te tri minimalna poraza rezultatom 0:1. Tako kompenzirajući prethodnu sezonu, kada je ispred njih bio ivankovački Bedem, a u njezinoj završnici povjerenje vođenja seniorske momčadi ukazano aktualnom treneru iz Đakova Igoru Tothu.

Dobar ljetni posao

- Kada sam prošle sezone preuzeo Čepin, Ivankovčani su se već bili zahuktali i teško smo tada mogli preko njih! Stiglo je ljeto i radikalni klupski zaokret budući da je 11 igrača otišlo, a šest ciljano dovedeno, tako da sam došao do optimalne brojke od 19 koji su u svakom trenutku mogli ispuniti kriterije četvrtoligaškog natjecanja. Momčad je postala profesionalnija, odnosno discipliniranija, o čemu najbolje svjedoči samo 11 primljenih pogodaka u 30 susreta, što možemo zahvaliti i vratarskom pojačanju iz Višnjevca Filipu Jakovljeviću. S njim su svi dobili na sigurnosti, a uz to i na hrabrosti jer smo prvenstvo dobili primarno zahvaljujući igrama u gostima. Prijašnjih sezona bilo je velikih problema u susretima izvan Čepina u kojima smo prečesto gubili bodove i od znatno slabijih momčadi, što sada nije bio slučaj. Uz malo sreće mogli smo izbjeći koji od tri minimalna poraza, ali ne smijem biti nezadovoljan jer smo permanentno držali visoku razinu igre i na kraju pobjegli svima. Kod kuće uobičajeno nije bilo problema jer je 14 protivnika ostavilo bodove, a samo se Sloga uspjela provući remijem. Stoga o zasluženosti našeg uspjeha nema spora, a mogu samo reći da smo naplatili rad kojeg nije nedostajalo - rezimirao je trener Toth uspješnu sezonu razmišljajući o zahtjevnijoj sljedećoj.

Pojačanje u svakoj liniji

Neće, međutim, biti osamljen u osmišljavanju buduće strategije jer je klupska logistika prilično brojna i aktivna, među kojom prednjače predsjednik Mario Zadro, dopredsjednik Ivan Žeravica i sportski direktor Ivica Beraković. Oni su stvorili preduvjete za realizaciju rezultata na travnjaku uz koji nije nedostajalo gledatelja, često i više nego na nekim prvoligaškim terenima. Oni vole nogomet i zaslužili su gledati kvalitetniji, a ne treba sumnjati da se taj solidan prosjek (500) neće popraviti u trećeligaškom prvenstvu, posebice jer je Čepin po broju stanovnika treći u Osječko-baranjskoj županiji. Djece, dakle, također ima više nego u neposrednom okruženju, zbog čega je i škola nogometa osnažena te daje rezultate.

- Iako raspolažemo s prilično solidnim igračkim kadrom, koji ćemo nastojati zadržati, probat ćemo ga pojačati u svakoj liniji momčadi jer je treća liga ipak dosta kvalitetnije od ove iz koje smo netom izišli. Želja nam je postati stabilan član trećeg državnog razreda za što je klupska logistika dala pun obol, a da ne bismo strepjeli pojačat ćemo konkurenciju u momčadi, ali i rad na treninzima kako bismo mogli parirati budućim protivnicima koji su nam većinom nepoznanica. Mislim da će oni dobro upoznati Čepin, a da doista to bude tako predstoji nam pakleno radno ljeto - zaključio je taj radišni đakovački trener slikovito najavljujući pripremno razdoblje čiji je početak najavio za 10. srpnja.

Dražen LEKŠAN
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike