Sport
KUGLAČKI MEMORIJAL STJEPAN JURČEVIĆ

Deveto izdanje okupilo 12 ekipa
Objavljeno 23. lipnja, 2017.

Odigrano je deveto izdanje kuglačkog Memorijala Stjepan Jurčević za slijepe i slabovidne osobe. Natjecanje na Pampasu bilo je međunarodnog karaktera, nastupili su klubovi iz Slovenije, BiH, Srbije, Mađarske i Hrvatske, njih ukupno 12. Memorijal su pomogli provesti u djelo Osječko-baranjska županija, Grad Osijek, Vodovod Osijek i Volonterski centar Tenja.

U natjecateljskom dijelu domaćin je bio vrlo raspoložen, osječka Svjetlost je u ekipnom poretku bila prva s 1481 čunjem, a sastav Đure Vinklera činili su Stojan Bjelajac (b1, 388), Darko Sarapa (b2, 555) i Duško Božić (b3, 538). Iza Osječana bili su Kranj (1457) i Banja Luka 1 (1406).

U pojedinačnoj konkurenciji, u b1 Bjelajac je imao četvrti rezultat (slavio Duško Petrović iz Ogulinke s 420), dok je u b2 kategoriji Sarapa bio drugi iza Ivice Ferenčića (Koprivnica) s 566 “drva”. Marijan Žalar iz Kranja bio je najprecizniji u b3 (587), Božidar Vergaš (Osijek) bio je treći (560), Božić sedmi, a Franjo Bičanić deseti (506). U istoj kategodiji kod dama, Osječanka Dragica Jurčević je s 510 čunjeva osvojila prvo mjesto.

U TC Portanova odigrano je i natjecanje u bowlingu, a Svjetlost je bila druga u konkurenciji osam ekipa, slavila je Podravina (Koprivnica), treći je bio Kranj, a iza njih druga ekipa domaćina. N.B.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike