Sport
ČETVRTA POBJEDA U SLOVENIJI

Ejupi “trpa”, Pušić se nameće
Objavljeno 22. lipnja, 2017.

Osijek je zabilježio i četvrtu pobjedu na pripremama u Mariboru, a ovaj put je skinuo možda i najzvučniji skalp. Bijelo-plavi su uvjerljivo svladali Dinamo iz Bukurešta koji će ovog ljeta igrati kvalifikacije Europske lige, ali kreće tek iz 3. pretkola jer su prošle sezone zauzeli treće mjesto u prvenstvu Rumunjske. Osijek je, posebno u nastavku susreta, djelovao vrlo dobro, kompaktno, čvrsto i odgovorno. Zabio je Rumunjima tri pogotka u tom dijelu igre, a s druge strane nije im dopustio nijednu ozbiljniju priliku. Ono što posebno veseli jest pucačka forma prvog strijelca bijelo-plavih Muzafera Ejupija, koji je nakon što je s dva pogotka srušio slovenskog prvaka Maribor, isti učinak imao protiv Dinama, s tim da mu je dodao i jednu lijepu asistenciju za Bobanov pogodak. Nije tajna kako Osijek mnogo ugodnije živi kada je Makedonac pucački raspoložen. Osim njega, odličan je dojam u tom susretu ostavio i Domagoj Pušić, koji je naznačio kako bi konačno mogao postati važan kotačić Zekićeva stroja. Trener je bio zadovoljan, ali ne i oduševljen tom sigurnom pobjedom nad uglednim suparnikom.

- Rezultat je možda malo previsok u odnosu na prikazano na terenu. Nije bilo loše, ali vidio sam i naše stare boljke koje nikako da ispravimo. Drugo poluvrijeme smo dobro izgledali, prije svega zbog činjenice što smo djelovali kao momčad, bili smo agresivni, a cijela je momčad sudjelovala u fazi obrane. Kad igramo tako, onda budemo opasni i prema naprijed. Možemo biti zadovoljni, ali još uvijek postoje stvari koje trebamo popraviti - uobičajeno suzdržan bio je Zoran Zekić, trener NK Osijek.

Trener zna zbog čega povlači ručnu, ali ne može pobjeći od činjenice kako je ta pobjeda jedna od najzvučnijih koju su Osječani postigli u pripremnim razdobljima. I zato je ne treba podcjenjivati, ali ni precjenjivati. No, onaj “špijun” iz Luzerna nakon što je vidio Osijek na djelu kući sigurno nije otišao spokojan. D. Keler

OSIJEK                         4  (1)
DINAMO (B)                1  (1)

POHORJE – Gledatelja: 50. Sudac: Alen Borošak (Maribor). Strijelci: 1:0 Mudražija (15), 1:1 Nemec (32), 2:1 Boban (77), 3:1 Ejupi (82–11m), 4:1 Ejupi (89).

OSIJEK: Mikulić, Lesjak, Šimunec, Matas, Bočkaj, Petrovikj, Pušić, Knežević, Grgić, Mudražija, Vojnović. U drugom poluvremenu: Malenica, Škorić, Barać, Šorša, Barišić, Lukić, Mioč, Lopa (Pušić), Grezda, Boban, Ejupi.

DINAMO (B): Branescu, Navarro, Dudea, Marić, Steliano, Busuladžić, Liviu, Nistor, Dulca, Tircoveanu i Nemec. drugom poluvremenu: A. Popescu, Costache, M. Popescu, Ricardo, Maximiliano, Mahlangu, Serban, Gheorghe Ion, J: Rivaldo, Bumba, Bawab i Steliano.

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

SLAVONSKI OBRAČUN PRIPAO LIDERU

Dogan pogodio za ostanak bodova u Gradskom vrtu

GIMNASTIČKI SK U DOHI

Benović ušao i u finale preskoka

Najčitanije iz rubrike