Sport
LUZERN U ŠPIJUNSKOJ MISIJI

Babbelov pomoćnik vidio opasni Osijek
Objavljeno 23. lipnja, 2017.

Potencijalni suparnik Osijeka u 2. pretkolu Europske lige Luzern nije gubio vrijeme kako bi snimio mogućnosti bijelo-plavih. Tako je na Pohorju uoči susreta protiv Dinama iz Bukurešta osvanuo njihov pomoćni trener Patrick Rahmen. Njegov zadatak bio je jasan - prikupiti što više informacija o snazi momčadi Zorana Zekića.

- Odmah nakon izvlačenja parova u Nyonu razmijenili smo s Osijekom termine pripremnih utakmica, a ja sam zato došao na Pohorje kako bih na licu mjesta pogledao vašu momčad, a siguran sam kako će netko iz Osijeka doći pogledati jednu ili dvije naše pripremne utakmice – rekao je u uvodu Patrick Rahmen.

O bijelo-plavima Švicarci malo toga znaju, ali očekivano znaju koji je igrač poniknuo u gradu na Dravi.

- Davor Šuker je poniknuo kod vas. No, znamo kako nije jedini te kvalitete. Osijek je “izbacio” puno mladih igrača i prema prvim informacijama kojima raspolažem i sada ima niz kvalitetnih nogometaša koji obećavaju. Inače, iskreno, ne znam previše o Osječanima, ali mi u Luzernu iznimno cijenimo Osijek. Iako, prvo Osijek mora proći Santa Colomu iz Andore - priča Rahmen.

No, pomoćni trener Luzerna ne sumnja kako će im baš bijelo-plavi biti suparnik u 2. pretkolu.

- Kvaliteta je na strani Osijeka, eliminirat će momčad iz Andore. A nazočit ću objema utakmicama protiv Santa Colome - otkriva Rahmen.

Osječani će biti u maloj prednosti jer pripreme švicarske momčadi počinju danas. Do nas su stigle informacije kako je Luzern u određenim financijskim problemima zbog kojih je prisiljen prodavati igrače.

- To jednostavno nije točno. Otišli su nam neki igrači, to je istina, poput Coste, Puljića, Sarr, Haasa, Schneuwlya, ali to smo napravili planski. Imamo nekoliko darovitih igrača od kojih želimo stvoriti budući oslonac momčadi, a pomoći će im oni iskusniji koji su ostali kod nas. Dakle, nema govora o poteškoćama, već smo izabrali novi smjer. Moguć je angažaman ponekog pojačanja, ako se to dogodi, ciljat ćemo na iskusnijeg igrača - tvrdi Rahmen.

Nakon utakmice Osijeka i Dinama Bukurešt imao je kratak, ali jasan zaključak.

- Dobra utakmica, posebno u drugom poluvremenu. A što se Osijeka tiče, dobar je, dobar – zaključio je Rahmen. D. Keler

Patrick Rahmen

pomoćni trener Luzerna

Inače, iskreno, ne znam previše o Osječanima, ali mi u Luzernu iznimno cijenimo Osijek. Iako, prvo Osijek mora proći Santa Colomu iz Andore

Možda ste propustili...

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

OSMINA FINALA KUGAČKOG KUPA HRVATSKE

Ženski slavonski dvojac bez naklonosti kuglica

Najčitanije iz rubrike