Novosti
DVODNEVNA SVEČANOST

Promocija polaznika vojnih škola u Vukovaru
Objavljeno 22. lipnja, 2017.

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”, general-pukovnik Slavko Barić i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava najavili su svečanu promociju polaznika vojnih škola Oružanih snaga Republike Hrvatske koja će se održati u Vukovaru u petak i subotu.

General Barić zahvalio je gradonačelniku i Gradskom Vijeću Grada Vukovara koji je donio odluku da se u spomen na generala Blagu Zadru najboljem polazniku Zapovjedno-stožerne škole koja nosi njegovo ime dodijeli posebno priznanje grada Vukovara.

Gradonačelnik Penava također je izrazio zadovoljstvopovratkom promocije u Vukovar, prisjetivši se da je posljednja takva promocija u Vukovaru održana 2011. godine. Također, zahvalio je i Vladi RH na odluci o povratku jedne inženjerijske postrojbe u Grad Vukovar. Program će započeti u petak u 8.15 sati polaganjem vijenaca izaslanstva HVU-a na Memorijalnom groblju i na spomen-obilježju Ovčara. Sveta misa služit će se u crkvi sv. Filipa i Jakova, s početkom u 9.30 sati. Potom će u 10.30 sati započeti svečani mimohod polaznika vojnih škola HVU-a kroz grad Vukovar, nakon čega će položiti vijence svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku kod Križa na Dunavu. Tijekom cijeloga dana, od 9 do 21 sat na parkiralištu kod Trga Republike Hrvatske održat će se taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme, na kojemu će posjetiteljima biti prikazana tehnika te oprema i naoružanje OS RH. Program će, od 18.15 do 20 sati, upotpuniti letački program akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane OS RH "Krila Oluje“, kao i prikaz akrobatsko-ceremonijalnih radnji Počasno zaštitne bojne te nastup Zagrebačkih mažoretkinja.

Svečani program u petak završava koncertom Simfonijskog orkestra Oružanih snaga RH, koji će se održati na Trgu Republike Hrvatske, s početkom u 20 sati.

Drugi dio svečanosti, promocija vojnih škola HVU-a, održatće se u subotu u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru, s početkom u 10.00 sati. E.S.

Možda ste propustili...

ČETVRTA TRANŠA IZ MEHANIZMA ZA OPORAVAK I OTPORNOST

Hrvatskoj isplaćeno 162,5 milijuna nepovratnih eura

SREDIŠNJI SKUP HDZ-A ZA 4. IZBORNU JEDINICU

Plenković: Dokazali smo se u najvećim krizama