TvObzor
PREDSTAVLJAMO NOVE SERIJE KOJE ĆE SE OD JESENI PRIKAZIVATI U SAD-U (2.)

Čuvanje i razotkrivanje mračnih tajni i misterija
Objavljeno 23. lipnja, 2017.
Nakon što smo u prošlom broju predstavili pet, u ovom donosimo još pet izdvojenih serija koje će se od jesenske sheme prikazivati na američkim nacionalnim televizijama

Za sve one koji su to možda propustili, u prošlom broju TV Obzora predstavili smo pet serija koje će američki gledatelji imati priliku pratiti ove jeseni, a sada donosimo još pet preporuka i zaključujemo ovu temu. Podsjećamo, izabrali smo 10 od ukupno 21 nove serije kako bismo vam pomogli skrenuti pozornost na stvari koje se, prema sinopsisu i trailerima, čine vrijedne pozornosti, pazeći pritom da pokrijemo različite ukuse.

YOUNG SHELDON

Godina je 1989. i upoznajemo devetogodišnjeg Sheldona Coopera, voljenog lika iz hit-serije “Teorija velikog praska”, koji je preskočio četiri razreda i upisao se u srednju školu sa svojim manje intelektualnim starijim bratom. Uz naraciju Jima Parsonsa (44) kao odraslog Sheldona, dobivamo uvid u rane godine genijalca koji je nailazio na nerazumijevanje roditelja, vršnjaka i susjeda. Mladi Sheldon, kojeg tumači Iain Armitage (9) iz serije “Male laži”, možda razumije nuklearnu fiziku, ali njegova kršćanska obitelj jedino brine hoće li iz toga izvući kakve koristi. Izvršni producent ovog prednastavka serije o popularnom televizijskom štreberu je hitmejker Chuck Lorre.

SEAL TEAM

Zvijezda serije “Kosti” David Boreanaz (48) vratit će se na male ekrane CBS-a samo pola godine nakon što je spomenuta serija završila svoje 12-godišnje emitiranje, i to u novom spin-offu serije “Navy CIS”. Neuspjeh nije opcija za mornare SEAL-a, najelitnije specijalne snage na svijetu. U ovoj novoj dramskoj seriji nabijenoj akcijom, hrabri i neustrašivi ratnici provode visokorizične tajne misije i izvršavaju najopasnije zadatke. A kad se vrate kući, suočavaju se s privikavanjem na potpuno drukčije okolnosti. Čuvanje tajni, reagiranje u trenu i činjenica da svaki zadatak može biti posljednji, ostavlja trag na njima i njihovoj obitelji. Ali njihova neraskidiva zakletva i patriotizam prisiljavaju ih da ustraju.

DYNASTY

Ove jeseni na najmlađu američku nacionalnu televiziju, The CW, stiže moderna verzija legendarne sapunice iz osamdesetih – “Dinastije”. Pet godina nakon što je oživljen “Dallas”, producenti “Tračerice” pobrinuli su se da istu sudbinu doživi i druga najpopularnija sapunica svih vremena. Kroz perspektivu kćeri Fallon Carrington i njezine maćehe Cristal Flores pratit ćemo događanja i sukobe u najmoćnijoj američkoj obitelji. Na početku nove serije sve je spremno za vjenčanje Cristal i Fallonina oca Blakea, no Fallon slučajno uhvati Cristal u krevetu s mlađim muškarcem... U glavnim ulogama su Grant Show (55), Nathalie Kelley (32) i Elizabeth Gillies (24).

THE GIFTED

Ekipa koja stoji iza filmske franšize “X-Men”, u suradnji s velikim studijima kao što su 20th Century Fox Television i Marvel, predstavljaju obiteljsku avanturističku seriju koja donosi priču o naizgled običnom bračnom paru iz predgrađa, čiji obični život poljulja iznenadno otkriće da njihova djeca posjeduju mutantske moći. Prinuđeni su da stalno budu u bijegu, jer vlada nema toleranciju prema takvoj djeci. Kako bi preživjeli pridružuju se tajnoj grupi mutanata. Glumačku postavu predvodi Stephen Moyer (47) iz horor serije “Okus krvi”, a uz njega se pojavljuju i Amy Tacker (40) iz “Osumnjičenih”, Sean Teale (25) iz “Korporacije“, Jamie Chung (34) iz “Gothama” i drugi.

THE ORVILLE

Od nagrađivanog producenta i scenarista Setha MacFarlanea (43), koji ujedno igra i glavnu ulogu, na FOX dolazi jednosatna znanstveno-fantastična serija smještena u 25. stoljeće, kad je zemlja dio Planetarne unije. To je najnaprednija i najmiroljubivija civilizacija i razmještena je u tri tisuće svemirskih brodova. Nakon lošeg razvoda časnik Planetarne unije Ed Mercer (MacFarlane) napokon je dobio priliku upravljati jednim od mnogobrojnih brodova. Odlučan u namjeri da dokaže svoju sposobnost, brinut će o brodu zvanom Orville. Ali kad njegovom brodu bude dodijeljena njegova bivša žena Kelly (utjelovljuje ju 34-godišnja Adrianne Palicki iz serije “Agenti SHIELD-a”), koja je isto časnica, ništa više neće biti lako. Ed i Kelly nekako će morati surađivati ako se misle izboriti sa situacijama u svemiru, a u tome će im pomoći posada broda koja je u najmanju ruku - ekscentrična.

Piše: Adrian ANDREJEK
Najčitanije iz rubrike