TvObzor
SVAKODNEVNI UZORAK

Priča o prokletstvu vremena, zovu sudbine i vječnoj snazi ljubavi
Objavljeno 23. lipnja, 2017.
Život Dylana Bransona zauvijek se promijenio kad se svaki dan počinje ponavljati isti zloslutni uzorak događaja koji zaprijeti životu žene koju voli

Kao kontrolor zračnog prometa na JFK-u, Dylan Branson (Michiel Huisman) je na samom vrhu sve dok ga jednog dana u 2:22 popodne ne zaslijepi bljesak koji ga paralizira tijekom nekoliko kritičnih trenutaka. Dva putnička aviona jedva izbjegnu sudar i Dylan je suspendiran s posla.

Izgubljen bez ritma svojeg posla, počinje primjećivati ponavljanje određenih zvukova i događaja u svojem životu – aviona koji nisko leti, glasnih zvukova kočenja – koji se odvijaju svaki dan u isto vrijeme. Uskoro se pokaže da ti zvukovi nisu samo slučajnost već uzorak koji ga iz misterioznih razloga dovlači svaki dan u 2:22 sati na legendarni njujorški kolodvor Grand Central, gdje se ponavljanja nastavljaju. Poslovni čovjek čita novine. Ljubavni par se grli. Djeca prolaze kroz kolodvor. Nakon što ga netko iznenadi s ulaznicom za njegov rođendan, Dylan, unatoč svojim navikama, ode pogledati predstavu baleta. Tijekom pauze upozna lijepu Sarah Barton (Teresa Palmer), zaposlenu u galeriji umjetnina. Poveže ih velika međusobna privlačnost – koja je više od samo fizičke. Makar se odmah zaljubio, Dylan osjeća kako energija između njih odiše nečim neobičnim.

Taj svakodnevni uzorak koji se ponavlja ne prestaje, bez obzira na to gdje se Dylan nalazio. Počinje pratiti kad i što mu se događa i postaje sve više opsjednut rješavanjem te zagonetke. Sarah se preplaši i povjeri bivšem dečku Jonasu (Sam Redi), poznatom mladom umjetniku kojeg predstavlja galerija u kojoj radi. Psihološko stanje Dylana najviše se pogorša kad posjeti izložbu za koju je Jonas napravio hologram Grand Centrala u istom stanju i vremenu u kojem ga Dylan vidi svaki dan. Obuzme ga osjećaj neizbježne sudbine, u što je upletena i njegova veza s lijepom Sarah.

Dylanove paranoične sumnje natjeraju Sarah da pobjegne Jonasu koji ju tješi i pozove da ostane preko vikenda u njegovoj kući za odmor. Dylan, koji je odjednom dobio ključnu informaciju o umorstvu koje se davno dogodilo, napokon otkrije misterij opasnog trokuta u kojem su se pronašli.

Djelujući tek nekoliko sekundi prije tajanstvenih uzoraka, Dylan se mora probiti kroz zagonetku trenutka 2:22 kako bi sačuvao ljubav koja je napokon dobila drugu priliku. (N.K.)

Foto: BLITZ
ENIGMA TRENUTKA

Dylan Branson svaki dan na glavnom peronu Grand Centrala vidi poslovnog čovjeka koji stoji kraj prodaje karata i čita novine, ljubavni par koji se grli, šestero školaraca i trudnu ženu koja stoji ispod poznatog sata. To nije uvijek isti poslovni čovjek, ali je uvijek isti uzorak. Ranije tog dana ponavljaju se drugi događaji koji proganjaju Dylana – avion ga nadlijeće, staklo se razbija, automobil glasno koči. Dylanu postaje jasno, i to samo Dylanu, da ti naizgled slučajni događaji uopće nisu slučajni. To je enigma trenutka 2:22. Za redatelja Paula Currieja “film je tajanstvena ljubavna priča, romantični triler o muškarcu s posebnim darom koji se može smatrati spojem genija i ludila. Dar koji se temelji na opasnoj tajni koja se mora otkriti kako bi se razorni karmički uzorak prestao stalno ponavljati.” “2:22 je o strahu od ljubavi. Također je o prošlosti koja nas sve može potajno proganjati. To je priča o muškarcu koji se trudi zaštititi svoju djevojku pod svaku cijenu, i to od samog vremena. Vrijeme je istovremeno Dylanov saveznik i neprijatelj.”

Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike