Regija
NA IZLETIŠTU ORAH

Otvaranje turističke sezone
Objavljeno 23. lipnja, 2017.

ORAHOVICA

U organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice Grada Orahovice, na izletištu Orah od 24. do 26. lipnja održat će se tradicionalna manifestacija “Otvaranje turističke sezone”, pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske-županije, poduzeća Papuk, Gravije Osijek i tvrtke Aksion Vinkovci. Sadržaji manifestacije počinju 24. lipnja u 18 sati otvorenjem Sajma vina i kulena i proglašenjem najboljih vinara i kulenara, a u večernjim satima bit će vatreni show Reda vitezova Ružice grada Orahovica te istu večer, od 21 sat, Akustična večer pod zvijezdama u organizaciji udruge Pauk, a riječ je o večernjem koncertu na vodi orahovačkog Jezera. Ove godine nastupa Acoustic duo Marko Osmanović i Dinko Likar, nekada članovi poznatog rock-sastava Cota G4 iz Daruvara.

- U sklopu sajma predstavit će se niz naših udruga, OPG-ova i proizvođača domaćih proizvoda, koji će prezentirati sve ono čime se bave, a nakon proglašenja najboljih kulenara i vinara bit će besplatna degustacija i kulena i vina za sve posjetitelje. Također, dan poslije u sklopu samog čina otvorenja turističke sezone na jezeru će se predstaviti udruge s područja grada, koje će se nazočnima predstaviti svojim kulinarskim umijećem i na kraju ih sve počastiti delicijama. Okupljanje je predviđeno za 10 sati, a svečano otvaranje turističke sezone za 14 sati. Nakon toga besplatno je jelo za sve građane i u nastavku bit će održan turnir u odbojci na pijesku te srednjovjekovne igre na vodi. Pozivam građane da nam se pridruže, uživaju u ljepotama našeg Jezera i budu aktivan dio svih događaja u sklopu manifestacije – rekla je gradonačelnica Ana-Marija Petin. Na natjecanje za najbolji kulen, orahovačku Kulenijadu, pristiglo je 28 uzoraka kulena, proizvođača iz cijele Slavonije.

- Uzorci su pristigli i više smo nego zadovoljni onim što smo kušali. Stručno povjerenstvo radilo je u sastavu: moja malenkost Vlado Pleša, kao predsjednik, te članovi Tomo Trstenjak iz Osijeka i Antun Andelfniger iz Orahovice i na kraju smo dodijelili 10 zlatnih medalja, 8 srebrnih, 5 brončanih i 5 priznanja. U ime povjerenstva i organizatora hvala svima koji se odazvali i bili dio naše orahovačke Kulenijade, koja se pokazala jednom od najkvalitetnijih u regiji – rekao je predsjednik stručnog povjerenstva za ocjenjivanje kulena Vlado Pleša. Na vinsko natjecanje dostavljen je 51 uzorak i prema ocjeni struke, kvaliteta je više nego dobra, a pobjednici će biti poznati na proglašenju.V.Grgurić

Na natjecanje za najbolji kulen, orahovačku Kulenijadu, pristiglo je 28 uzoraka kulena

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

Najčitanije iz rubrike