Mozaik
DANIEL DAY-LEWIS

Odlazi u mirovinu
Objavljeno 23. lipnja, 2017.

Trostruki dobitnik Oscara Daniel Day-Lewis više se neće baviti glumom, rekla je u utorak njegova glasnogovornica, čime se završava sjajna filmska karijera u kojoj posebno mjesto zauzimaju uloge u "Lincolnu" i "Bandama New Yorka". Day-Lewis, jedini koji je osvojio tri Oscara za glavnog glumca, nije naveo razloge svoje odluke, rekavši da su osobne naravi.

"Daniel Day-Lewis više se neće baviti glumom", rekla je njegova glasnogovornica Leslee Dart u priopćenju. "Veoma je zahvalan svim suradnicima i publici koji su ga pratili sve ove godine."

U priopćenju se napominje da više neće davati komentare o ovoj temi.

Day-Lewis, koji je u travnju napunio 60 godina, trenutačno završava snimanje posljednjeg filma "Phantom Thread", kojem se radnja događa u Londonu 1950-ih u modnom svijetu, a trebao bi doći u kina u prosincu.

Day-Lewis, koji je rođen u Velikoj Britaniji i ima dvostruko, englesko-irsko državljanstvo, osvojio je 2013. trećeg Oscara za ulogu američkog predsjednka Abrahama Lincolna u "Lincolnu". Prije toga je dobio Akademijinu nagradu za "Moje lijevo stopalo" (1989.) i "Bit će krvi" (2007.), a bio je nominiran za "Bande New Yorka" (2002.) i "Bit će krvi" (2007.).H

Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

DARUVARSKI BEND NASTUPA NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU

COTA G4 predstavila spot za novu pjesmu “Daj mi znak”

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike