Sport
BSK BIJELO BRDO

Trener Rupnik najavio i lov na Drugu ligu
Objavljeno 21. lipnja, 2017.

BSK iz Bijelog Brda u netom okončanom prvenstvu 3. HNL “istok” zauzeo je sedmo mjesto! Da nije bilo tri zaključna poraza momčad Davora Rupnika bila bi plasirana nekoliko pozicija više i tako popravila ukupni dojam koji je narušen zbog toga što se bjelobrdski trećeligaš nije uspio plasirati u finale županijskog kupa. Tim statusom osigurao bi nastavak natjecanja na državnoj razini koju su višekratno već dosezali i dovodili prvoligaške momčadi u to mjesto 15-ak kilometara istočno od Osijeka.

Opet “slaganje”

U sljedećem ciklusu takvih, dakle, utakmica neće biti, ali bit će gledljivih, budući da višegodišnji trener BSK-a inzistira na igri i nadigravanju i mahom se ima što vidjeti u tim ogledima, posebice ako je i protivnik na sličnoj razini. Rupnik, međutim, ima problem opetovanog slaganja momčadi, jer svake (polu)sezone veći broj igrača ode, u pravilu u lukrativnije sredine, odnosno višeg natjecateljskog statusa, pa ih se iznova mora odgovarajuće nadomjestiti.

- Da nismo izgubili tih nekoliko zadnjih utakmica, uključujući i onu u polufinalu županijskog kupa od županijskog prvoligaša iz Feričanaca, sezona bi se ocijenila odličnom. Ovako je tek zadovoljavajuća, ponajprije jer smo njenim većim dijelom dobro izgledali na travnjaku i prikazivali solidne partije, a i plasman u gornji dio redoslijeda nije za podcjenjivanje, budući da je konkurencija bila jača nego prethodnih godina. Zadržali smo, dakle, solidnu razinu i ponovno podignuli neke igrače koji su posta(ja)li zanimljivi drugim, jačim sredinama. To nam je primarni cilj i na njega smo ponosni, ali svakih, praktički, šest mjeseci moram tražiti i slagati momčad koja će moći odgovoriti postavljenim klupskim i kriterijima trećeligaškog natjecanja. Kako je na tržištu sve manje igrača tada smo imali sezonski problem sa širinom kadra, zbog čega smo za igru čak koristili i prvog vratara Ilinčića. Zbog toga smo i pali na kraju, ali općenito nisam nezadovoljan i znam što mi je činiti za sljedeću sezonu - elaborirao je Rupnik netom okončanu sezonu, pripremajući se njenim krajem već za sljedeću. O čemu je u nastavku govorio:

Visoke ambicije

- Detektirao sam što nam treba u sljedećem ciklusu u kojem se sigurno ponovno nećemo osloniti na 12-ak igrača! Imat ću ih bar 20 koji će u svakom trenutku moći zadovoljiti potrebu nadmetanja, a na dobrom sam putu to i realizirati. Istodobno se nadam da nitko iz udarne postave neće otići iz kluba koji će postati ambiciozniji, a o čemu sam načelno već razgovarao s predsjednikom Jovom Vukovićem koji je najzaslužniji što je BSK niz godina relevantniji regionalni, pa i državni čimbenik sa stvorenim prilično solidnim radnim uvjetima. I atmosferom koja je na visokoj razini, iako su permanentno prisutne migracije, ali ciljanim dovođenjem karakternih igrača zadržavamo ono što je i najvažnije u ekipnim sportovima. Nije tajna da se razmišlja o hijerarhijskom iskoraku, za što će se dosta toga trebati poklopiti, a ponajprije u logističkom dijelu koji bi pratio prirodnu ambiciju. Posebice zato što će se Druga liga popuniti s dvije prvoplasirane momčadi, a kako uvijek težim najvišem ne vidim razloga zašto se mi ne bismo uključili u to, jer bitnih razlika između klubova nema. Presudna je, dakle, organiziranost i motiv, bez čega nema ničega, a posebice dosezanja (naj)viših dometa - optimistično je zaključio radišni osječki stručnjak, pripremajući se i za svoju sedmu sezonu na klupi trećeligaša iz Bijelog Brda.

Dražen LEKŠAN

Davor Rupnik

trener BSK-a

Zadržali smo, dakle, solidnu razinu i ponovno podignuli neke igrače koji su posta(ja)li zanimljivi drugim, jačim sredinama

Najčitanije iz rubrike