Sport
ŽDRIJEB HT PRVE HNL

U prvom krugu svi derbiji
igraju se u Gradskom vrtu
Objavljeno 20. lipnja, 2017.
Na premijeri nove sezone bijelo-plavi nogometaši će ugostiti novog hrvatskog prvoligaša - momčad Rudeša

Vezani članci

CIBALIA KREĆE U ZAPREŠIĆU

Inter za zagrijavanje, a onda Dinamo pa Hajduk

Nakon europskog ždrijeba NK Osijek jučer je doznao i ždrijeb domaćeg prvenstva. Prva HNL promijenila je ime i više se neće zvati MaxTV Prva liga, nego Hrvatski telekom Prva liga.

Ždrijebanje natjecateljkih brojeva, a kasnije i raspored prvenstva, obavljeni su jučer u prostorijama HNS-a. Nova sezona u HNL-u počinje 14. srpnja, ali raspored odigravanja susreta ovisit će i o europskim obvezama naših klubova. Među hrvatskim europskim predstavnicima nakon pet godina je i NK Osijek.

Premijera s Rudešom

Nogometaši Osijeka bit će prvi koji će testirati mogućnosti novog prvoligaša Rudeša. Taj zagrebački klub gostovat će na ovosezonskoj premijeri u 1. kolu. Taj će susret bijelo-plavima doći nakon, vjerujemo, europskog nastupa protiv Luzerna u prvoj utakmici 2. pretkola europske lige, pa će se vjerojatno igrati 16., ili možda čak 17. srpnja. Inače, osječki prvoligaš u prva će četiri kola triput igrati pred svojim navijačima.

- Ždrijeb je dobar. Nama posebno odgovara što u početku igramo više utakmica na svom terenu, s obzirom na obveze u Europi. Nećemo morati previše putovati i to je svakako pozitivno. Naravno, kako je kvalitetan start u prvenstvu uvijek važan pa je i zbog toga dobro što ćemo u prvim kolima češće igrati pred svojim navijačima. Globalno, ždrijeb ne igra tako značajnu ulogu, jer naše prvenstvo igra se četverokružno, pa je najvažnije držati kontinuitet, a ne razbijati glavu kada, gdje i s kim igramo. Prošle smo sezone krenuli s dva gostovanja, pa je ispalo odlično. Ipak, drago mi je što ćemo novu sezonu u prvenstvu otvoriti pred svojim navijačima - kaže Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

U prvih devet kola raspored Osječanima donosi domaćinstva protiv jačih suparnika, a odlazak u goste protiv uvjetno rečeno nešto slabijih momčadi. Od tih manje zvučnih klubova u prvom krugu prvenstva Osijek će ugostiti spomenuti Rudeš i Inter, a preostale utakmice su protiv momčadi iz velike četvorke našeg nogometa Dinama, Rijeke i Hajduka.

Tri derbija kod kuće

Jedna od zanimljivosti ždrijeba svakako jest saznjanje kako će se sva tri derbija prvog kruga Osijek igrati u Gradskom vrtu. Prvi će na osječki stadion doći Dinamo, i to već u 3. kolu, a odmah u sljedećem kolu u goste bijelo-plavima doći će i Rijeka. Ti susreti igrat će se u jeku europske kampanje u kojoj će, nadamo se, još uvijek sudjelovati i Osječani. S obzirom na to kako se ti susreti igraju krajem srpnja i početkom kolovoza to bi značilo prolaz Osijeka do 3. pretkola Europske lige. Ako bi se to tako rasplelo ne treba dvojiti da će Gradski vrt u susretima protiv Dinama i Rijeke biti itekako dobro popunjen.

- Ako budemo dobro krenuli u prvenstvo, a uz to se probijemo u 3. pretkolo Europske lige, ti će derbiji protiv Dinama i Rijeke biti prava poslastica za naše navijače. U to vrijeme, vjerujem, svi ćemo još biti živi u Europi. Bit će to zahtjevno, ali i zanimljivo razdoblje sezone za nas, ali je najvažnije koncentrirati se na prvu sljedeću utakmicu koja dolazi. Mislim kako možemo biti zadovoljni s oba ždrijeba - zaključio je Petrović.

Treći derbi protiv Hajduka dolazi tek u rujnu i to nakon reprezentativne stanke, a igrat će se također na osječkom stadionu. Zapravo, jedini derbi koji će bijelo-plavi odigrati u gostima u prvom krugu jest onaj slavonski protiv Cibalije, koji je pak na rasporedu krajem kolovoza, točnije uoči prekida prvenstva zbog obveza reprezentacije Hrvatske u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine. Uglavnom, vruće će biti ljeto u Gradskom vrtu. Bijelo-plave čekaju veliki izazovi, a njihove navijače, vjerujemo, isto takvi užici. Nogomet će biti ljetna top-tema u gradu na Dravi.

Dalibor KELER
RASPORED PRVOG KRUGA

1. kolo - 14. - 16. srpnja

Osijek - Rudeš

2. kolo - 22. srpnja

Istra 1961 - Osijek

3. kolo - 29. srpnja

Osijek - Dinamo

4. kolo - 5. kolovoza

Osijek - Rijeka

5. kolo - 12. kolovoza

Lokomotiva - Osijek

6. kolo - 19. kolovoza

Osijek - Inter

7. kolo - 26. kolovoza

Cibalia - Osijek

8. kolo - 9. rujna

Osijek - Hajduk

9. kolo - 16. rujna

Slaven Belupo - Osijek

slavonski derbi

PROTIV CIBALIJE OSIJEK IGRA U 7. KOLU

DANAS PROTIV DINAMA BUKUREŠT

Nogometaši Osijeka danas će imati novi test na pripremama u Sloveniji. Suparnik će im biti rumunjski prvoligaš Dinamo iz Bukurešta, koji je poput bijelo-plavih sudionik pretkola Europske lige (uključit će se u 3. pretkolu nap.a.). Susret se igra u Limbušu, s početkom u 19 sati.

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike