Osijek
90 GODINA AMK-a “SLAVONAC”

Uzbudljiva povijest zaljubljenika u motore i automobile
Objavljeno 21. lipnja, 2017.

Auto-moto klub “Slavonac” organizirao je u utorak svečanost u povodu 90 godina svoga djelovanja. U atriju Arheološkog muzeja ugostili su brojne goste i uzvanike, koje je Marin Pajić, predsjednik kluba, podsjetio na povijest ovog društva. Najponosniji su, kaže, na činjenicu da od svog osnutka, 22. lipnja 1927., nose isto ime - “Slavonac”.

- Zadržali smo ga unatoč tome što se u 90 godina promijenilo nekoliko režima. No, naziv je to koji najbolje odgovara multikulturalnosti zajednice u kojoj djelujemo - istaknuo je Pajić.

Podsjetio je kako je “Slavonac” sudjelovao (pa i bio suvlasnik) u izgradnji osječkog nogometnog stadiona koji je uključivao i motociklistički stazu (i koja je bila u funkciji sve do Domovinskog rata).

AMK “Slavonac” danas djeluje kao udruženi član Hrvatskog autokluba, rade prije svega na prevenciji sigurnosti u prometu, posebice kod najmlađih sudionika, te pružanju tehničke pomoći na cestama.

Prvi među čestitarima za govornicom bio je Slavko Tušek, predsjednik HAK-a, koji je biranim riječima zahvalio vrijednim djelatnicima “Slavonca”.

U ime Grada Osijeka i gradonačelnika Ivana Vrkića (koji je također nazočio ovoj svečanosti) goste je pozdravio dogradonačelnik Boris Piližota podsjetivši kako je već na početku 20. stoljeća u Osijeku zabilježena pojava prvog automobila. Čestitarima se pridružio i Ivan Anušić, osječko-baranjski župan, koji nije propustio izraziti čestite Tušeku na 111. godišnjici osnivanja HAK-a.

U nastavku je programa predstavljena monografija kluba, čiji je autor Mirko Vukotić. Ispred Arheološkog muzeja održana je izložba old timera. U glazbenom je dijelu programa nastupio Vokalni ansmbl “Brevis”. D. Kuštro

Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike