Osijek
ZAVRŠETAK COCA-COLINE AKCIJE

Osječki će simbol zasjati u novom ruhu
Objavljeno 21. lipnja, 2017.
U zabavnom će programu u ponedjeljak, u povodu paljenja nove rasvjete na pješačkom mostu, nastupiti i Gibonni

Jedan od najljepših i najpoznatijih osječkih simbola, pješački most na Dravi, zasvijetlit će u novom ruhu u ponedjeljak (26. lipnja) u 21 sat! Rezultat je to Coca-Coline akcije #OsvijetlimoNasMost tijekom koje su Osječani vrijedno skupljali zatvarače tog popularnog bezalkoholnog pića. Prikupljeno ih je ukupno 108.048, po jedan za svakoga građanina, a zahvaljujući akciji pješački most dobit će trajnu rasvjetu.

Zabavni i sportski program počinje u 18 sati, onaj službeni dio u 20.30 sati, pola sata uoči paljenja nove rasvjete. Taj će trenutak upotpuniti i nastup glavnog izvođača večeri, Zlatana Stipišića Gibonnija, a njegov će nastup ujedno biti uvod u drugi dio zabavnog programa.

Za sve se ljubitelje sporta na taj dan priprema i posebna Coca-Colina utrka, noćna 10-ka, što je ujedno završetak Osječkog ljeta mladih. Simbolično će početi i završiti na osvijetljenom pješačkom mostu, a u utrci na deset kilometara mogu sudjelovati svi zainteresirani građani, dok su za najbrže osigurane posebne nagrade.

Inače, projekt osvjetljenja pješačkog mosta Coca-Colin je sustav u Hrvatskoj proveo u suradnji s građanima, ali i partnerima - Gradom Osijekom i tvrtkom Zumtobel iz Austrije koja je zadužena za tehničke radove postavljanja rasvjete (na fotografiji). U svom novom ruhu osječki će se pješački most pridružiti drugim velikim gradovima koji svoje ljepote ističu na taj način.

Marija MIHELIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike