Osijek
DUNAVART FESTIVAL

Glazba, birana jela i vina u Vukovaru, Baranji i Erdutu
Objavljeno 20. lipnja, 2017.

Međunarodni dan Dunava, velike europske rijeke koja protječe kroz deset država, obilježava se 29. lipnja. Dunav je za mnoge inspiracija, a od ove će se godine nastojati da i hrvatsko Podunavlje postane središtem održavanja jedinstvenog festivala glazbe, enologije i gastronomije.

U utorak je u Regionalnoj vinoteci u Tvrđi najavljeno održavanje DunavArt Festivala, koji će od 29. lipnja do 1. srpnja povezati Vukovar, Baranju i Erdut, odnosno Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju.

Zanimljivo, ideja i poticaj za održavanje ovog festivala došli su iz Zagreba, a idejni su im začetnici Zlatko Petrović Pajo i Miran Veljković-Hadži iz “Kraljeva ulice”, suosnivači nadaleko poznatog zagrebačkog festivala ulične umjetnosti “Cest is d´Best”.

Petrović, koji je bio na konfrenciji za novinare, kaže kako ovaj dio Podunavlja ima potencijal koji još uvijek nije dostatno (šire) prepoznat. Posjetiteljima će se ponuditi birana jela i vina podunavskih zemlja, uz kvalitetnu jazz, etno i klasičnu glazbu.

Osječanima će osim događanja u Vukovaru (ondje je u četvrtak, 29. lipnja, otvorenje) biti najbliža događanja u prijamnom centru Parka prirode Kopački rit, gdje je za petak (30. lipnja), između ostalog, najavljeno porinuće novog broda, a dan kasnije i veliki stol s baranjskim delicijama.

Zaključenje će festivala biti na dvjema lokacijama. U Vukovaru će tako u dvorcu Eltz u večernjim satima nastupiti zbor Brevis, dok će u Erdutu koncert održati Zdenka Kovačićek.

Podršku je festivalu svojom nazočnošću dao i župan Ivan Anušić, koji je naglasio kako će županija i u novom mandatu snažno podržavati razvoj turizma i turističke infrastrukture.

- Turizama nije više samo odlazak na more i kupanje. Na kontinent, ovdje kod nas, gosti, ako im ponudimo dobre sadržaje, mogu dolaziti deset mjeseci - jasan je bio Anušić. D. Kuštro

DunavArt festival održavat će se od 29. lipnja do 1. srpnja

Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike