Regija
OPORBA NAPUSTILA SJEDNICU VIJEĆA

Karlić predsjednik, Posarić nije prošao
Objavljeno 20. lipnja, 2017.

VINKOVCI - Vijećnik koalicije HDZ-HSU- BUZ Mladen Karlić novi je predsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca, izabran s 14 glasova, a potpredsjednik je Marinko Lukenda (HDZ-HSU- BUZ), odlučeno je na konstituirajućoj sjednici Vijeća.

Prvi problemi pojavili su se pri izboru komisije za izbor i imenovanje, za koju je vladajuća struktura (HDZ-HSU- BUZ) predložila svoja četiri člana, a oporba dva (oba iz Mosta). Kako u komisiji mora biti pet članova, oporba je tražila da vladajući imaju tri člana, a oni dva, što nije prihvaćeno te je uslijedila stanka. Nakon stanke Damir Jakšić iz redova Mosta odustao je od kandidature tako je Ivana Popović (Most) ušla u komisiju kao peti član te je Vijeće nastavilo rad.

Oporba je za drugog potpredsjednika predložila Darka Posarića iz Mosta. Prijedlog nije prošao jer je Posarić dobio glasove 10 od 23 nazočnih vijećnika. Nakon toga su vijećnici Mosta, SDP-a, HNS/HSS napustili sjednicu.

U novom sazivu Gradskog vijeća 13 je vijećnika koalicije HDZ-HSU-BUZ, Most ima 5 vijećnika, SDP 4, koalicija HNS-HSS 2, a HSP AS jednog vijećnika. M. Kokaj

Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike