Mozaik
FIL TILEN

Novi singl i spot "Ko vam je reko"
Objavljeno 20. lipnja, 2017.

Novim, upravo objavljenim, singlom "Ko vam je reko" Fil Tilen predstavlja i hrabre iskorake u nepoznato – u autorskom i glazbenom produkcijskom dijelu surađivao je s novim ljudima, Nemanjom Filipovićem i Markom Mandićem, potpisao ugovor za novi label - Universal Music Hrvatska, i snimio videospot, koji je ovaj put animiran. Sjajan videospot djelo je renomirane animatorice Ire Bulić aka Nisamtapir i PULSAR Produkcije. Videospot će svoju televizijsku premijeru imati u petak, 23. lipnja, u HRT-ovoj glazbenoj emisiji Poprock.hr, a istog će se dana pojaviti i na Tilenovu YouTube/VEVO kanalu.

- Pjesma “Ko vam je reko” odgovor je na trenutno stanje u zemlji, ali i na Zemlji. To što se metaforično lansiram na Mars odraz je mog unutarnjeg nezadovoljstva svojom okolinom, ljudima. Raketu sam morao izgraditi od glomaznog otpada i smeća, jer samo to sam pronašao oko sebe. Za raketno gorivo koristim ljudsku zlobu, zavist, neimaštinu, lažna obećanja i pohlepu. Moje zeleno odijelo u kojem odlazim na Mars daje odgovor na ono za čim tragam i identično je onom koje nosi Mali Princ u istoimenoj noveli Antoinea de Sainta-Exuperyja - kaže Fil Tilen.

Novi singl objavljen je nakon dvogodišnje diskografske pauze, odnosno albuma "Predstava Počinje", koji je promovirao s više od stotinu koncerata diljem regije i dijaspore. Trenutno na svoju glazbu i videospotove ima petnaest milijuna pogleda na YouTubeu. Krajem 2016. gostovao je u showu "Tvoje lice zvuči poznato", u koji je ušao na vlastitu inicijativu i jedini je izvođač koji nije pozvan od produkcijske kuće, nego se sam pojavio na audiciji i tako dobio angažman. Singl "Ko vam je reko" hrvatskoj publici dostupan je u digitalnom obliku preko Deezera i Google Playa. T.K.

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

Najčitanije iz rubrike