Sport
ALEN PETROVIĆ:

Prolaz protiv Andoraca ne
bi smio biti upitan, a protiv
Luzerna bit će zanimljivo
Objavljeno 20. lipnja, 2017.
Ždrijeb je uglavnom ispunio želje koje su Osječani imali prije njega

Na ždrijebu u Nyonu NK Osijek predstavljala su dva njegova direktora, tehnički Hrvoje Barišić i sportski Alen Petrović. Ždrijeb je uglavnom ispunio želje koje su Osječani imali prije njega. U 1. pretkolu kuglice su donijele UE Santa Colomu iz Andore, a ako bijelo-plavi uspješno preskoče tu prvu stepenicu, u 2. pretkolu čeka ih švicarski Luzern.

- Možemo biti zadovoljni ždrijebom 1. pretkola. Željeli smo izbjeći dugo putovanje ili suparnika s područja bivše države, a najvažnije nam je bilo dobiti slabijeg suparnika koji nam neće biti preveliko opterećenje kako bismo mogli normalno provesti pripreme za novu sezonu. Mislim kako je UE Santa Coloma dobar izbor, te da ishod tih susreta ne bi smio biti upitan. Razlika u kvaliteti je na našoj strani, pa očekujem kako ćemo pitanje prolaska dalje riješiti već u prvoj utakmici. To bi nam omogućilo kvalitetniju pripremu za susrete 2. pretkola, ali i za start našeg prvenstva. U tim će susretima najvažnije biti shvatiti suparnika maksimalno ozbiljno. U tom slučaju bez problema ćemo otići dalje, kaže Alen Petrović, sportski direktor NK-a Osijek.

Ako bijelo-plavi ispune očekivanja i prođu prvu prepreku u vidu amatera iz Andore, na drugoj ih čeka daleko zahtjevniji posao - švicarski Luzern.

- Švicarci su sigurno izazovan suparnik. Veselim se što će se prvi susret, ako do njega dođe, igrati u Gradskom vrtu. No, naglašavam, prvo trebamo proći Santa Colomu, a tek onda se baviti Luzernom. Švicarska je ozbiljna i uređena liga sa sjajnom infrastrukturom. Basel već godinama igra ozbiljnu ulogu u Ligi prvaka, pa se klubove koji dolaze iz te Lige nipošto ne smije smatrati laganim suparnikom. Vjerujem kako će to biti dvije dobre utakmice u kojima ćemo mi imati izglede za prolaz u daljnje natjecanje - smatra Petrović.

Za Luzern će se biti potrebno i dobro informirati. Sigurno više negoli za Andorce.

- U ovom trenutku nemamo puno saznanja o Luzernu, ali ima dovoljno vremena za prikupljanje kvalitetnih informacija o njegovoj snazi. Ponavljam, trebamo ih respektirati, ali isto tako moramo vjerovati u vlastitu kvalitetu - poručuje Petrović.

U 1. pretkolo Osijek će s igračkim kadrom koji se nalazi na pripremama u Sloveniji, no ako se europski život produži, već u 2. pretkolu mogli bi bijelo-plavi zaigrati s još ponekim igračkim pojačanjem.

- Ako zaigramo u 2. pretkolu, u što uopće ne sumnjam, lako je moguće da će dotad već stići još poneko igračko pojačanje u našu svlačionicu - zaključio je Petrović. D. Keler

Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike