Sport
UE SANTA COLOMA

Neopasne “vjeverice”
Objavljeno 20. lipnja, 2017.

Andorski prvoligaš UE Santa Coloma osnovan je 1996., a u Premijerligu svoje zemlje plasirao se 2008. godine. Prošle sezone osvojili su treće mjesto u prvenstvu Andore, a svoj sedmi izlazak na europsku scenu osigurali su osvajanjem Kupa. Inače, Kup Andore osvojili su još dvaput (2013. i 2016.). Dosad još nikada nisu prošli 1. pretkolo u Europskoj ligi, a u dosadašnjih 12 europskih utakmica zabili su samo tri pogotka. Inače, prošle sezone u 1. pretkolu Europske lige igrali su protiv zagrebačke Lokomotive, koja ih je izbacila lakim pobjedama u obje utakmice (4:1, 3:1).

Svoje utakmice igraju na stadionu nogometnog saveza Andore, koji jedini u toj maloj planinskoj zemlji ima licencu za odigravanje europskih utakmica.

Nadimak momčadi UE Santa Coloma je “vjeverice”, a uzeli su ga zbog velikog broja tih životnja koje okružuju grad Santa Colomu. Njihovi navijači imaju i jednu zgodnu tradiciju, naime svake se sezone na posljednjoj utakmici odjenu u kostime vjeverica i na taj način iskazuju pripadnost klubu. Uglavnom, riječ je o suparniku kojeg bismo mogli okarakterizirati kao - simpatičnog i koji Osijeku neće biti ozbiljnija prepreku za prolazak 1. pretkola Europske lige. D.Keler

Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

BAKLJA ZA OLIMPIJSKE IGRE U PARIZU 2024.

Upaljen olimpijski plamen u drevnoj Olimpiji

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

Najčitanije iz rubrike