Crna kronika
POŽAR U BOCANJEVCIMA

Vatra potpuno uništila krov trošne kućice
Objavljeno 20. lipnja, 2017.
Otvoreni plamen u spavaćoj sobi uzrok je izbijanja požara

U ranim jutarnjim satima u subotu je došlo do požara u obiteljskoj kući u Bocanjevcima, nedaleko od Valpova. U potpunosti je izgorjela unutrašnjost kuće i krovište. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo zbog djelovanja otvorenog plamena unutar spavaće sobe. Kako stoji u policijskom priopćenju, u jednome je trenutku došlo do prijenosa plamena na lako zapaljivu materiju. Požar se proširio po prostoriji i preko krovišta na susjedne prostorije. U potpunosti je izgorjelo krovište kuće, a ostale prostorije su opožarene. Materijalna šteta iznosi oko šezdeset tisuća kuna. Policija je o svemu obavijestila nadležno državno odvjetništvo.

Da gori trošna kuća u Gupčevoj 111, Dobrovoljno vatrogasno društvo Bocanjevci obaviješteno je u 3.39 sati. Iako su bili noćni sati, za samo desetak minuta na požarište je stiglo osam vatrogasaca, no požar je bio u razbuktaloj fazi, zahvativši cijelo krovište. Bili su vatrogasci iz Bocanjevaca spremni djelovati odmah po dolasku, no s potpunim gašenjem morali su pričekati djelatnike HEP-a da isključe struju. Vatrogasci su uložili mnogo napora kako bi lokalizirali požar i spriječili širenje vatre na susjednu kuću. I nakon gašenja požara vatrogasci su ostali na terenu i u prijepodnevnim satima zbog predostrožnosti da se vatra iz tinjajućih greda i štukature ponovno ne razbukta. Srećom, u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Tijekom nedjelje vatrogasne intervencije bilo je i na starom odlagalištu otpada u Dardi. Na intervenciji su bili pripadnici DVD-a Darda i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Belog Manastira. Nakon lokaliziranja požara dežurati su ostali vatrogasci DVD Darda. Ozlijeđenih nije bilo, a šteta nije velika. Očevid je obavio protupožarni inspektor Policijske uprave osječko-baranjske.

Požara je u subotu bilo i u mjestu Golobrdci, u blizini Požege. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske, požar na kući u kojoj nitko ne živi izbio je u prvim satima subote zbog neispravnih električnih instalacija. Kuća je u vlasništvu 51-godišnjaka.

Milan BUGARIĆ

nemar

SUMNJA SE DA JE VATRU IZAZVALA CIGARETA

60

tisuća kuna štete izazvao je požar u Bocanjevcima

Možda ste propustili...

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

SUDARI I SLIJETANJA S CESTE DILJEM SLAVONIJE

Zbog neopreza vozača u više nesreća ozlijeđeno 11 osoba

Najčitanije iz rubrike