Osijek
ODMOR NAKON IZBORNIH UZBUĐENJA

Kamo će političari na godišnji odmor?
Objavljeno 20. lipnja, 2017.
Većina će na more, samo Anušić i Vulin neće napuštati Slavoniju

Naporni i neizvjesni dani u svibnju i početkom lipnja mnogim političarima u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji nisu ostavljali ni minute odmora. No kako nakon izbora stvari polako sjedaju na svoje mjesto, neki od njih odlučili su već sada osječko sunce zamijeniti onim morskim. Prvi je to učinio gradonačelnik Ivan Vrkić, koji se u svojoj vikendici na Viru odmarao tjedan dana, a nakon što završi sastavljanje Gradskog vijeća (konstituirajuća je sjednica 26. lipnja, nap.a.), kaže, uputit će se u Aljmaš, gdje također posjeduje kuću za odmor.

- Godinama sam na Viru, a volim i Aljmaš, oba mjesta imaju svoje prednosti. U Aljmašu je moćni Dunav, na Viru čisto more, no najvažnije mi je da sam s obitelji i unucima, u miru. Doista jednako volim ljetovanje i na moru i u Slavoniji - poručio je Vrkić.

Na Viru godinama ljetuje i Anto Đapić, predsjednik stranke DESNO. Budući da ondje ima vikendicu, uputit će se, kaže, posluži li ga zdravlje, na tu destinaciju i ovoga ljeta.

Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije, rekao je prigodom primopredaje vlasti kako godinama nije odlazio na ljetovanje, a drukčije neće biti ni ove godine. Slično će ovo ljeto “proći” i bivši dožupan Dragan Vulin, koji će se odmarati u Osijeku.

- Dok sam obnašao dužnost dožupana, stalno sam bio na terenu. Sad nemam te obveze pa vjerujem da ću se uspjeti odmoriti i u Osijeku - poručio je Vulin. Njegov nasljednik, dožupan Goran Ivanović Lac, kaže kako će se krajem rujna, nakon što bar 15 godina nije išao na more, uputiti nekamo na Jadran. Kamo, još ne zna, destinaciju će birati supruga.

- U međuvremenu ću obići orahovačko i borovičko jezero te bazene u Belišću i Kneževim Vinogradima. Ondje obično sretnem brojne znance pa se osjećam kao da sam na moru. Uživam u krajoliku, kupam se i družim - poručio je dožupan. HDZ-ov saborski zastupnik i zamjenik ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Osijek, dr. Vlatko Kopić, uskoro će se uputiti u Šibenik, a potom tradicionalno u Biograd, kamo s obitelji odlazi svake godine. Lijepa plaža, zelenilo i parkovi, kaže, odlični su za djecu, a njemu i supruzi svake godine pruže dovoljno odmora preko ljeta.

I novi dogradonačelnici, iako još uvijek nisu službeno stupili na dužnost u gradskoj upravi, kuju planove za ljeto. Žana Gamoš tako kaže kako će se uputiti na Rab, destinaciju koju ne mijenja još od medenog mjeseca.

- Nema zapreke da kolega Piližota i ja uzmemo godišnji iako smo na novim radnim mjestima, tako da planiram otići na Rab, moje omiljeno mjesto za ljetovanje - rekla je Gamoš. Nekamo u Dalmaciji uputit će se dogradonačelnik Boris Piližota, no još nije sa sigurnošću odlučio kad će onamo otputovati. HNS-ov Stjepan Čuraj odmarat će se pokraj Primoštena, i to, kako kaže, nakon dvije godine bez ljetne stanke i odmora.

Hoće li Osijek nakratko napustiti bivši župan Vladimir Šišljagić, ne znamo. Do zaključenja ovog broja nismo ga uspjeli kontaktirati, no kako ima apartman na Krku, možemo pretpostaviti da će se odlučiti za tu destinaciju. Predsjednik Aktivnih nezavisnih umirovljenika Drago Šerić podijelit će ljetovanje, pa će tako dio provesti u Starigradu Paklenici, a dio u Splitu.

- U Starigradu ljetujem u kući punca i punice, a otići ću i u Split, gdje imam kuću. Veći ću dio ipak provesti u Starigradu i nadam se dobrom odmoru - kaže Šerić.

Marija MIHELIĆ
HAM I SUPRUGA NA MORU ĆE SE PRIPREMATI ZA PRINOVU

Kako je u očekivanju prvog djeteta, koja treba stići u studenome, bivši dogradonačelnik Vladimir Ham ići će na ljetovanje, ali, kaže, negdje bliže Osijeku.

- Mislim da će to biti Kvarner. Istina je da prinovu očekujemo krajem godine, no volimo da smo blizu Osijeka. Vjerujem da ćemo se dobro odmoriti i pripremiti za roditeljstvo - poručio je Ham.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana