Osijek
SVEUČILIŠTE J. J. STROSSMAYERA I PODRAVKA POTPISALI SPORAZUM O SURADNJI

Cilj je dodatno usavršavanje
Podravkina kadra te provedba
zajedničkih istraživanja i projekata
Objavljeno 19. lipnja, 2017.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera i vodeća hrvatska prehrambena i farmaceutska tvrtka Podravka sklopili su u ponedjeljak u vijećnici Rektorata sporazum o suradnji. Potpisima rektora, prof. dr. sc. Željka Turkalja i predsjednika uprave Podravke Marina Pucara ta je suradnja, o kojoj se pregovaralo tri mjeseca, i službeno počela.

Riječ je o sporazumu kojim će osječko Sveučilište dodatno usavršavati, obrazovati i educirati Podravkin kadar na svojim sastavnicama, te na temelju čega će provoditi zajednička istraživanja vezana uz prehrambenu industriju. Ta će istraživanja biti temelj za prijavljivanje različitih projekata prema fondovima Europske unije, gdje bi Sveučilište i tvrtka Podravka koristili zajednički izvor financiranja. Sporazum je dio velikog projekta Slavonija Vlade RH, kojim se nastoji revitalizirati njezino gospodarstvo.

- Na Sveučilištu u Osijeku iz STEM područja, koje je od posebnog interesa za tvrtku Podravka, svake godine izlazi po nekoliko stotina studenata s fakulteta koji bi bili neposredno uključeni u taj istraživački ili edukativni proces. Prije svega, to su Poljoprivredni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakulet, Ekonomski fakultet, ali i Medicinski fakultet – objašnjava rektor Turkalj i ističe da će prema potrebama koje se pokažu tijekom vremena, pojedinačne sastavnice Sveučilišta, odnosno fakulteti, skupine fakulteta i istraživačke skupine zajedno s Podravkom realizirati projekte od zajedničkog interesa.

Predsjednik uprave Podravke Marin Pucar naglasio je kako je potpisivanje sporazuma tek prvi korak u jačem povezivanju Slavonije s Podravinom i s Podravkom.

- Podravkina je intencija povezati zelenu i plavu Hrvatsku, razvijati suradnju sa Sveučilištem i čitavom Slavonijom kroz poljoprivredu i poljoprivredne proizvode koje ona nudi, a koji se mogu ugraditi u Podravkine brendove i proizvode, koji će se u konačnici plasirati na domaće i svjetsko tržište – ističe Pucar i objašnjava da Podravka kao jedna od perjanica hrvatske prehrambene i farmaceutske industrije svoju strategiju i viziju gradi na visokoobrazovanom kadru, koji se obrazuje ne samo za vrijeme studija nego i nakon što diplomiraju i počnu raditi unutar Podravka grupe. J. Pejaković

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike