Mozaik
FESTIVAL ANIMIRANOG FILMA U ANNECYJU

Nagradu za najbolji film za djecu dobila “Ježeva kuća”
Objavljeno 20. lipnja, 2017.

Na 41. Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju kratkometražna basna "Ježeva kuća" Eve Cvijanović osvojila je nagradu za najbolji film u kategoriji Young Audience (Jeune public), koju čine filmovi prikladni za djecu iz natjecateljskog programa, priopćeno je iz Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC).

Kao posebno priznanje nagradu dodjeljuje osmeročlani dječji žiri, sastavljen od četiri predstavnika Annecyjeva studija za animaciju za djecu te četiri mala gosta iz jedne svjetske organizacije, a ove je godine riječ o predstavnicima švicarskog festivala Animatou.

Dodjela posebnih nagrada jednog od najprestižnijih svjetskih festivala animiranog filma održana je u petak, 16. lipnja u gradskoj vijećnici, u nazočnosti gradonačelnika Annecyja, Jean-Luca Rigauta, dok je dodjela nagrada u glavnim kategorijama održana sinoć na svečanosti zatvaranja u Festivalskom centru Bonlieu.

Ove je godine na Annecy bilo prijavljeno više od 2800 naslova iz 95 zemalja, a u službenu konkurenciju kratkometražnih filmova, osim “Ježeve kuće”, bile su uvrštene još tri hrvatske koprodukcije: “Manivald”, redateljice Chintis Lundgren, “Aerodrom” Michaele Müller i “Noćna ptica” u režiji Špele Čadež. Ovogodišnje, 41. izdanje Festivala u Annecyju, koji svake godine okupi tisuće profesionalaca iz svijeta animacije, održalo se od 12. do 17. lipnja. Animirani film “Ježeva kuća” premijerno je prikazan na ovogodišnjem Berlinaleu, gdje je osvojio posebno priznanje u kategoriji Generation Kplus, a na Animafestu u Zagrebu film je osvojio Nagradu publike i posebno priznanje žirija. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. Hina

Možda ste propustili...

PIONIRI PROGRESIVNOG METALA DOLAZE U HRVATSKU

Dream Theater u Areni Zagreb

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

"ZBUDI ME" MARKA ŠANTIĆA STIŽE U KINA

Provokativna drama o ksenofobiji i povijesnom revizionizmu

Najčitanije iz rubrike