Mozaik
JOŠ JEDAN VELIKI USPJEH

Osječka DJ Insolate nastupa u slavnom berlinskom klubu
Objavljeno 20. lipnja, 2017.
Klub Berghain, inače bivša elektrana, postao je techno-institucija i mjesto visoke kulture, a interes da se uđe nadilazi kapacitete

Osječka će DJ-ica Insolate 24. lipnja prvi put nastupiti u svjetski poznatom berlinskom klubu Berghain. O ovom poznatom klupskom prostoru kruže brojne legende, ponajprije ona kako se treba odjenuti i ponašati dok se čeka u redu da vas nemilosrdni izbacivač kluba Sven Marquardt pusti unutra da osjetite vibru najboljeg kluba na svijetu ili vas ostavi ispred vrata da svoju sreću potražite u nekom drugom klubu.

Uz sve to postoji činjenica kako kamera nikada nije zabilježila što se događalo između zidova bivše elektrane koja je pretvorena u najbolji klub na svijetu, pa je mističnost oko tog kluba tim veća, a interes da se uđe nadilazi kapacitete kluba.

Insolate je DJ-ica iz Osijeka, pravim imenom Sunčica Barišić. Ova 35-godišnjakinja svoju je DJ karijeru započela u Osijeku pod aliasom Miss Sunshine, gdje je svirala u klubovima Oxygene i Vega te polako gradila svoju DJ karijeru. Dvadeset godina posvećenosti poslu dovelo ju je iza DJ pultova festivala Dimensions, Exit, Tomorrowland i legendarnih klubova kao što su berlinski Tresor ili pariški Rex club te na brojne južnoameričke turneje. Sunčica je vlasnica izdavačke kuće Out of Place, koja izdaje samo vinile, a na čija su se prva dva izdanja našle trake Volstera i Insolate, dok na trećem izdanju dvije inozemne techno-zvijezde pripremaju svoje trake.

Također, ona je i neumorni ambasador techno-kulture u svom rodnom Osijeku, gdje je na svojim Traum klupskim večerima polako odgojila cijelu jednu generaciju mladih poklonika techno-kulture koji redovito posjećuju organizirane partyje na najneobičnijim lokacijama na području grada Osijeka poput osječkog hangara zračne luke, katakombi, Barutane, a gdje su do sada svirali najpoznatiji inozemni techno DJ-evi današnjice, Rolando, Francois X, Milton Bradley, Etapp Kyle, DJ Deep i Antigone.

Golemo je to priznanje ne samo za Sunčicu nego i za cijelu Hrvatsku, koja se sve više profilira kao party destinacija, tako da nam je imati DJ-icu s tako respektabilnim životopisom svakako veliki uspjeh.

O Berghainu doista kruže razne priče i legende, no ono što se definitivno ne može osporiti jest činjenica da je to klub koji je postao techno-institucija i mjesto visoke kulture, čime je postao izjednačen s muzejima i klasičnom glazbom. Time je klub koji je poznat po višednevnim partijima zasluženo dobio još jedno priznanje, a to je ono da je i techno-kultura kultura koja je u današnje vrijeme jednako vrijedna kao muzeji. Čast je imati takve predstavnike u svijetu, a na vama je da odete poslušati kakvo to glazbeno putovanje ovaj put sprema Insolate. T.Kvorka

prvi put

U OVOM KLUBU NASTUPA 24. LIPNJA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike