Kultura
OD 5. DO 7. SRPNJA

Dani smijeha u Vukovaru
Objavljeno 19. lipnja, 2017.

Od 5. do 7. srpnja u Hrvatskom domu Vukovar održavaju se Dani smijeha. S početkom u 21 sat, svakoga će dana na programu biti po jedna predstava, a ove godine na repertoaru su „Ljubaf“ (Kerekesh Teatar), „Muškarci.hr“ (Teatroman) te autorski stand up nastup Zlatana Zuhrića Zuhre. Cijena ulaznice je 30 kuna.

“Ljubaf” je komedija koja izokreće patrijarhalne stereotipe kroz prikaz svakodnevice jedne obitelji u kojoj dominiraju žene. Predstava je to u kojoj su ljudska uskogrudnost, pametovanje ni oko čega, obrana mentalnog hendikepa i ograničenost jedina oružja kojima se ovi ljudi bore za prevlast unutar životnih okolnosti. Tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš, a igraju: Ana Begić, Hana Hegedušić, Adam Končić, Jan Kerekeš, Ljubomir Kerekeš.

Umjetnička organizacija Teatroman gostuje s predstavom “Muškarci.hr”, stand up komedijom u kojoj četiri muškarca kroz brojne duhovite primjere iz svakodnevnog života progovaraju o svojim frustracijama izazvanim ženskim ponašanjem prema njima. Nadahnuti brojnim stereotipima kada su u pitanju muško-ženski odnosi, glumci se na izuzetno duhovit način osvrću na opće propagiranje brisanja razlika između muškaraca i žena, a kako kaže producent Šušković-Stipanović, ova predstava zapravo nije razbijanje tih stereotipa, nego njihovo muško potvrđivanje. Redatelj je Mario Kovač, a igraju: Boris Svrtan, Goran Grgić, Filip Detelić ili Andrej Dojkić, Amar Bukvić ili Živko Anočić.

Za kraj, 7. srpnja dolazi Zlatan Zuhrić Zuhra sa svojim autorskim stand up nastupom. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike