Autoglas
PREMIJERA: CITROËN C3 AIRCROSS

Međunarodni pohod na tržište SUV-ova
Objavljeno 20. lipnja, 2017.
To je SUV stvoren za kupce koji su ljubitelji stila, zadovoljstva i bijega iz svakodnevice u potrazi za novim iskustvima

Nakon novog modela C5 Aircross, SUV-a iz segmenta C, predstavljenog prošlog travnja na Šangajskom salonu, pohod Citroënova SUV-ova ove se godine na međunarodnoj razini ubrzava. Tako je prije nekoliko dana predstavljen novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross, spreman za osvajanje segmenta, koji se od 2012. do 2016. upeterostručio u Europi i svijetu.

SUV-ovi su nadahnuti kupcima te se od samog dizajniranja prilagođavaju njihovim doživljajima automobila te njihovom željom za svijetom automobila ispunjenim optimizmom i druženjem. “Nova generacija” SUV-ova, koja vanjskom stilu daje zaštitnički karakter, odlikuje se privlačnošću drukčije, energične osobnosti i čini novi uzor glede udobnosti, praktičnosti i ugodnog boravka u automobilu. Dokaz su sveg znanja i umijeća marke u području dizajna, uređenja kabine i zadovoljstva.

Dašak svježine

Novi C3 Aircross nadahnut je konceptnim automobilom C-Aircross, predstavljenim na ovogodišnjem Ženevskom salonu, i utjelovljuje stilska obilježja Citroëna te unosi dašak svježine u svijet kompaktnih SUV-ova. Izvana se ističe jedinstvenim oblikom i ponudom personalizacije bez premca, koji mu daju odvažan stav. Iznutra se odlikuje inovativnom udobnošću u znaku Citroëna, proizišlom iz programa Citroën Advanced Comfort, osobito još većom prostranošću, modularnosti i osvijetljenosti.

Novi C3 Aircross uklapa se u suvremen način života, umrežen je i nudi sve tehnologije koje olakšavaju život u gradu, kao i na otvorenoj cesti. Jednostavno rečeno, to je SUV stvoren za kupce koji su ljubitelji stila, zadovoljstva i bijega iz svakodnevice u potrazi za novim iskustvima.

Novi Citroën C3 Aircross kompaktni je SUV duljine 4,15 metara koji se ističe snažnim, originalnim i svježim stavom. Jedinstvenog je oblika, karakterističnog za nove modele Citroëna i diči se svim atributima robusnog i sigurnog SUV-a. To je povišeno podvozje i povišeno vozačevo mjesto, a ističe se i zaštitnim oblogama odbojnika sprijeda i straga, velikim kotačima i oblogama odbojnika. Njegova je silueta izdašnih oblika i naglašena snažnim grafičkim potpisima kao što su obojeni elementi na krovnim nosačima i stražnja trokutasta stakla s efektom žaluzina. C3 Aircross ističe se svojom ponudom personalizacije bez premca, sastavljenom od 90 kombinacija vanjskog izgleda, uz četiri boje krova za dvobojne izvedbe i četiri paketa boja, kao i pet vrlo različitih kombinacija unutarnjeg uređenja.

Udobnost i funkcionalnost

Dizajn kabine horizontalnih linija ističe prostor kabine i naglašava sigurnost. Upravljač modela C3 Aircross također je u stilu SUV-a te pokazuje njegova vozna svojstva. C3 Aircross okretan je u gradu zbog svoje kompaktnosti i spreman na bijeg iz svakodnevice zahvaljujući sustavu Grip Control uz Hill Assist Descent te je za njega dostupna široka gama štedljivih i učinkovitih benzinskih i dizelskih motora.

Program Citroën Advanced Comfort, koji naglašava pozornost posvećenu zadovoljstvu tijela i duha u automobilu, označava praktičnost i velik obujam tog kompaktnog SUV-a “nove generacije”. Novi C3 Aircross inventivno je oblikovan i kompaktan SUV, jednostavan za upotrebu u svakodnevici, bez kompromisa glede udobnosti i funkcionalnosti. Nudi široka i udobna sjedala te se ističe izvrsnom prostornošću (većom visinom ispod krova, izdašnim prostorom za noge), modularnošću bez premca (kliznom klupom od dva zasebna dijela, sklapanjem suvozačeva sjedala za tovarnu duljinu od 2,40 m) i iznimnim obujmom prtljažnika (410 litara, što se može povećati do 520 litara).

Zadovoljstvo boravka u automobilu znači i užitak u kabini okupanoj svjetlom zahvaljujući velikom ostakljenom panoramskom krovnom otvoru. U korak s vremenom, C3 Aircross opremljen je domišljatim pretincima, koji obuhvaćaju mogućnost bežičnog punjenja pametnog telefona na središnjoj konzoli, te nudi sveobuhvatnu gamu sustava pomoći u vožnji, kao što su head-up zaslon, Active Safety Brake, automatsko uključivanje dugih svjetala, prepoznavanje prometnih znakova i preporučivanje brzine te korisne tehnologije za svakodnevnu upotrebu, na primjer, Park Assist ili Citroën Connect Nav.

Milan BUGARIĆ
U HRVATSKOJ OD SIJEČNJA

Novi kompaktni SUV Citroën C3 Aircross okretan je u gradu, ali je dobro prilagođen svim podlogama za lak bijeg iz svakodnevice, tako da odgovara zahtjevima suvremenog načina života. Uz velike mogućnosti personalizacije i usmjerenost prema vozačima automobila i njihovim novim potrebama, SUV, koji je vrlo “people minded”, nudi karakter, udobnost i prostranost bez premca. Taj kompaktni SUV “nove generacije” proizvodi se u tvornici u Zaragozi, u Španjolskoj, a u Hrvatskoj će se prodavati od siječnja 2018.

Duljina:4,15 metara

Širina:1,76 metara

Visina:1,64 metra

Međuosovinski razmak:2,60 metara

Obujam prtljažnika:410 - 520 litara

Možda ste propustili...

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

JANICA KOSTELIĆ SUVOZAČICA DVOSTRUKOG POBJEDNIKA WRC RALLYJA CROATIA

Prvakinja asistirala - prvaku