Sport
KRISTIJAN ŠUĆUR

Poziv izbornika bio mi je veliko iznenađenje
Objavljeno 19. lipnja, 2017.

Iako je muški odbojkaški prvoligaš s Drave konstanta u hrvatskom ligaškom vrhu, rijetko su igrači Murse-Osijek u seniorskim reprezentativniom akcijama. Ipak, pojavi se s vremenom i interes izbornika za ponekog “mursaša”, kao što je nedavno bio slučaj. Novi čovjek na klupi Hrvatske, Ivan Rančić, poslao je pozivnicu i na osječku adresu, u sklopu priprema za svjetske kvalifikacije. Tako se u Mariboru među izabranima našao i Kristijan Šućur, srednji bloker, koji je prošle sezone svakako bio prvo ime osječkog sastava, ali njegov kapetan. Nije to promaknulo ni Rančiću te je starijeg Šućura (dvije godine mlađi je tehničar Jurica) pozvao u odabrano društvo.

- Trener Meringer rekao mi je da novi izbornik računa i na mene, ali poziv je ipak bio veliko i ugodno iznenađenje. Bio sam juniorski reprezentativac, ali seniorski je poziv ipak nešto drugo - kaže Kristijan, koji je gotovo cijeli svibanj proveo kao dio izabrane vrste.

- Pripreme smo odradili u Mariboru, nakon dva tjedna vratili smo se u Zagreb, gdje smo bili i domaćini jedne od kvalifikacijskih skupina. Završili smo peti u konkurenciji šest reprezentacija, ostvarili jednu pobjedu, stoga nismo bili konkurentni za dva vodeća mjesta, kaže “srednjak” mursaša”, koji je zagrebačke utakmice gledao s tribine. Debitant u reprezentaciji ipak je imao snažnu konkurenciju, no status gledatelja ga nije rastužio ni obeshrabrio. Naprotiv.

- Prednost su očekivano dobili Mihalj, Đirlić i Dukić, tako da će službena premijera još pričekati. Igrao sam na pripremama set protiv Saudijske Arabije i Maribora, ali sam boravak u reprezentativnom okruženju sjajan je motiv za daljnji rad a, nadam se, i novi poziv u budućim akcijama - priželjkuje odbojkaš, ali i student treće godine Odjela za matematiku. Slijede pripreme za ispite, a nakon odmora i za novu sezonu u domaćoj Superligi.

- Prošlu sezonu igrali smo polufinale Kupa i doigravanja za prvaka. Ostaje samo žal za ispuštenim trećim mjestom u osnovnom dijelu, ali važno je da smo nastavili niz, plasman u gornjem domu hrvatske odbojke. Dojam i rezultat pokušat ćemo popraviti od sljedeće jeseni - kaže na kraju Kristijan Šućur.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

FESTIVAL PLIVANJA U ZAGREBU

Josić kući donijela komplet medalja

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

Najčitanije iz rubrike