Novosti
APEL NADLEŽNIM INSTITUCIJAMA

U službeni protokol proslave “Oluje” i mimohod branitelja
Objavljeno 19. lipnja, 2017.

Šibensko-kninska podružnica Udruge Prvi hrvatski redarstvenik apelirala je u nedjelju na nadležne institucije da u službeni protokol obilježavanja 5. kolovoza, Dana domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja u Kninu uvedu i mimohod hrvatskih branitelja.

Udruga podsjeća kako su hrvatski branitelji grada Knina pokušali već prije desetak godina inicirati da se u službeni protokol obilježavanja uvede i mimohod hrvatskih branitelja, kako bi hrvatski narod, a pogotovo novi naraštaji, mogao vidjeti hrvatske ratnike kako ponosno koračaju ulicama Knina, ali da, nažalost, ta inicijativa nije imala podršku nadležnih institucija.

“Danas imamo pod krinkom mimohoda hrvatskih branitelja spuštanje uzvanika u neorganiziranoj koloni s kninske tvrđave do spomenika Pobjede Oluja, što se nikako ne može nazvati mimohodom, a pogotovo mimohodom hrvatskih branitelja”, navode u udruzi, u kojoj smatraju da je takav službeni protokol nepotpun.

“Ne smijemo dopustiti da se i 5. kolovoza 2017. sve u Kninu svede samo na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti”, stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik podružnice Tomislav Čolak i u kojem se ističe da su branitelji to dužni učiniti svojim poginulim prijateljima, hrvatskim braniteljima.

Službeni protokol uključuje podizanje hrvatske zastave na jarbol na vrhu kninske tvrđave, polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja '95, obraćanje visokih državnih dužnosnika te misu za Domovinu. H

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike