Regija
“SLATKI NA PAPUKU”

Družilo se tristotinjak dijabetičara iz 15 udruga
Objavljeno 19. lipnja, 2017.

ORAHOVICA

Dijabetička udruga Orahovica na izletištu Orah organizirala je 16. međunarodne susrete dijabetičara pod nazivom “Slatki na Papuku”. Na druženje je stiglo 300-tinjak dijabetičara iz 15 udruga iz raznih krajeva Hrvatske, ali i iz Tešnja (BiH) te Bečeja, Zrenjanina i Bačkog Petrovca.

- Ovo je susret nas oboljelih od šećerne bolesti radi druženja, razmjene iskustava i savjeta za borbu protiv ove opake bolesti. Hvala svima koji su došli, uz sve probleme, potrebno nam je malo opuštanja, plesa i zabave i da jedni drugima pomognemo – rekao je predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević.

Nazočne je pozdravila i nova predsjednica Saveza dijabetičara Hrvatske Zrinka Mach.

- Naš je cilj kroz dijabetičke udruge i ovakve susrete utjecati na prevenciju i edukaciju o dijabetesu. Evo i danas je, uz ovo druženje, orahovačka udruga organizirala jednu iznimno korisnu radionicu, a odradili smo i jedan informativni sastanak s predsjednicima udruga kako bismo uvidjeli s kojim se problemima najviše susreću – rekla je Mach.

Riječi dobrodošlice uputila je i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

- Moram reći da je kod nas u Tešnju sve više oboljelih od dijabetesa, trenutno smo na oko 4000 oboljelih od ove opake bolesti, ali nisu svi registrirani u našem udruženju – kazao je predsjednik Udruženja dijabetičara Tešanj Nizah Mehinović. V. Grgurić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike