Regija
9. SAJAM ANTIKVITETA

Nešto staro, nešto novo
Objavljeno 19. lipnja, 2017.

POŽEGA

Požeški Trg Sv. Trojstva ponovno je bio ispunjen šarenilom još jednog u nizu, 9. Sajma antikviteta. Pod pokroviteljstvom Grada, Sajam antikviteta organizira tjednik Kronika požeško-slavonska te tako i Požegu približava onim srednjouropskim gradovima koji taj štih baštine njeguju duži niz godina.

Bogatom ponudom Sajam je privukao tisuće posjetitelja. Brojni gosti nazočili su i 37. požeškoj kulenijadi i besplatnoj degustaciji kulena za građane, a Požega je bila i domaćin 19. svečane prisege mladih ročnika.

- Sajam antikviteta imao je 33 izlagača iz cijele Slavonije i Baranje. Svaki novi sajam donosi sve više domaćih proizvođača i izlagača. U početku je to bilo dosta stidljivo, pa smo imali više izlagača koji su došli iz drugih županija, no sada se sve više njih iz naše županije odlučuje predstaviti proizvode svojih OPG-ova, obrta, domaće radinosti ili pak hobija koji je polako počeo donositi prihode. Naravno da štandovi s antikvitetima uvijek privlače najviše pozornosti, a dosta se kupovalo i razmjenjivalo - kazao je organizator sajma, Vladimir Protić, urednik tjednika Kronika požeško-slavonska. Dodao je su stari Požežani sve više počeli izvlačiti predmete iz škrinja svojih predaka te ih nuditi na otkup, posebno antikvarima koji dolaze iz Osijeka, s poznatog osječkog Sajma antikviteta.

Sajam je cijelo vrijeme pratila živa glazba, za koju su bili zaduženi izvrsni glazbenici Libreto banda i njihova mlada pjevačica, a što su posjetitelji iznimno dobro prihvatili.

Štandove Sajma i modnu reviju obišli su i novi čelnici Požege, gradonačelnik Darko Puljašić, sa svojim zamjenicima Mariom Pilonom i Ferdinandom Trohom. AGM Kruna

Modne revije Obrtničke škole

Ovogodišnji sajam upotpunile su i dvije modne revije na sagu preko Trga Sv. Trojstva, koje je tjednik Kronika organizirao u suradnji s Obrtničkom školom Požega i njihovim tekstilnim odjelom. Posebnost je ove modne revije što su sve kreacije, od skica, nacrta, krojenja, šivanja, napravile učenice uz pomoć mentorica na redovitoj nastavi, a sve modele nosile su također učenice Obrtničke škole.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana